Mergi la conţinutul principal

Locuri de muncă la stat!

* mai multe posturi sunt disponibile în această perioadă în cadrul instituțiilor publice din Brăila * potrivit unei ordonanțe de urgență a Guvernului, de la 1 iulie se suspendă angajările la stat, cu excepția posturilor unice

 

Luna iunie pare să fie una “bogată” în locuri de muncă la stat! Mai multe instituții publice din Brăila fac angajări în această perioadă, după cum arată datele transmise de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă (AJOFM) Brăila.

Astfel, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est este în căutarea unui manager de proiect (ofițer proiect). Pentru a participa la concurs candidații trebuie să aibă cel puțin un an experiență în implementare și/sau monitorizare tehnică și financiară a proiectelor/programelor cu finanțare europeană, studii superioare de lungă durată într-unul din domeniile studii europene, economice, studii tehnice, politice, administrație publică, administrarea afacerilor sau alte studii relevante. De asemenea, candidații trebuie să dețină cunoștințe IT la nivel avansat și să stăpânească foarte bine limba engleză și cel puțin o limbă națională ale țărilor participante la program (Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Ucraina, Turcia). Termenul limită de aplicare este 01.07.2022.
Serviciul de Transport Public Local de C
ălători și Administrare Portuară organizează concurs pentru postul de căpitan fluvial (vechime 5 ani, studii medii, brevet) și cel de timonier fluvial grad II (vechime 3 ani, studii medii, brevet). Data limită de înscrieri este 4 iulie, respectiv 5 iulie.

Alte locuri de muncă disponibile sunt la S.U.P. Seroplant, în următoarele ocupații: conducator auto transport rutier de mărfuri (vechime 3 ani, studii școală generală), floricultor (fără studii, fără vechime), fochist la cazane de apă caldă și cazane de abur de joasă presiune (vechime 3 ani, studii școală generală), instalator apă canal (vechime 3 ani, studii școală generală), tractorist (vechime 3 ani, studii școală generală). Data limită de înscriere la concurs este 28.06.2022.

Spitalul Județean de Urgență Brăila are nevoie de asistenți medicali de laborator (3 posturi), asistenți medicali principali de farmacie (2 posturi), economist și inginer.

Și Serviciul Județean de Ambulanță Brăila organizează concurs pentru postul de asistent medical principal generalist, asistent medical generalist și șofer autosanitară. Detalii despre înscrieri, probe și bibliografie se găsesc pe site-ul ambulantabraila.ro.

Lista completă a locurilor de muncă vacante în sistemul public sau privat o găsiți pe site-ul AJOFM Brăila sau posturigov.ro.

 

De la 1 iulie se suspendă angajările la stat

Pentru a reduce din cheltuieli și a se încadra în ținta de deficit, Guvernul a aprobat săptămâna trecută o ordonanță de urgență prin care se suspendă ocuparea prin concurs sau examen, începând cu data de 1 iulie și până la 31 decembrie 2022, a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, cu excepția posturilor unice.

Ordonanța prevede însă două excepții: instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare; instituțiile publice locale, astfel cum sunt definite la art. 2 alin.(1) pct.39 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru posturile pentru care au fost demarate concursuri anterior datei de 1 iulie 2022 se continuă procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor în vigoare la acea dată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro