Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In locul statuii Ecaterinei Teodoroiu, brailenii pot admira o masina

Statuia Ecaterinei Teodoroiu de linga Palatul Administrativ da batai de cap autoritatilor. Se pare ca zona de linga statuie a devenit unul dintre locurile preferate de afisaj si expozitie pentru publicitate stradala a firmelor si institutiilor brailene, fapt care nu convine majoritatii brailenilor. In numele acestei majoritati a vorbit, ieri, prefectul Nicolae Mitroi, in cadrul Colegiului Prefectural al Judetului Braila. Acesta s-a aratat deranjat de masina apartinind unei firme cunoscute cu sediul pe soseaua dig Braila-Galati, care este cocotata pe un cadru exact in fata statuii, obturind orice unghi de vizibilitate asupra monumentului.
La rindul sau, directorul Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Braila, Ana Harapescu, a tinut sa precizeze ca directia pe care o conduce a fost sesizata in legatura cu aceasta problema si ca a instiintat Primaria referitor la acest lucru, dar ca pina in acest moment nu a primit nici un raspuns. Intrebat cum de firma respectiva a primit aviz de amplasare a masinii tocmai in fata statuii, arhitectul sef al municipiului, Marcel Marinescu, a explicat ca, personal, nu a semnat pentru asa ceva, ci pentru un amplasament situat in lateralul statuii, tocmai pentru a nu obtura privelistea si ca nu stie cum de a ajuns masina fix in fata ei. Acesta ne-a sugerat insa sa obtinem mai multe informatii despre problema de la viceprimarul Lucian Tilea.
In ceea ce il priveste, vicele Tilea ne-a declarat ca nu se ocupa de amplasamente, dar ca, daca se dovedeste ca masina a fost expusa ilegal in fata monumentului, atunci firma va fi somata sa o mute. "Voi trimite corpul de control sa verifice despre ce e vorba. Eu nu stiu ce scrie pe hirtii. Daca ei vor ajunge la concluzia ca a fost amplasata ilegal, se va remedia situatia si masina va fi mutata".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii