In acest weekend Asociatia Culturala Euro Est Alternativ (ACEEA) a fost gazda Campionatului International de Pizza. Evenimentul s-a desfasurat in superba locatie Palazzo Italia de pe lacul Fundeni. Maestrii pizzeri si-au pus in valoare cunostintele si creativitatea in arta coacerii pizzei traditionale. Concursul a fost impartit pe 3 categorii: pizza clasica, pizza creativa si pizza alternativa (pizza dietetica sau pizza-desert). Pentru cei opt membri din juriu printre care Francesco Speranza (Presedinte) - Italia, membru ACEEA, Mario Savona, Claudiu Toader, Giulia Apa, Massimo Giambelluca si Ovidiu Cheabac au contat prezentarea produsului, gustul, dar si tehnica de preparare si coacere.
Braileanul nostru, Sorin Marin, a obtinut locul 2 la categoria de Pizza Creativa, fascinand juriul cu o combinatie de creveti si trufe pe un blat de pizza subtire si delicios, aromat cu ulei de masline. Anul trecut, Sorin Marin a participat la editia a VIII-a a Campionatului International de Gatit in Aer Liber (Cupa Polus Center Cluj), cel mai complex eveniment gastronomic din Romania si Sud-Estul Europei la care a castigat Medalia de Bronz cu o pizza creativa bazata pe mozzarella, telemea, bacon, ardei gras, rosii cherry, ingredientul cheie fiind dulceata de ceapa.