Mergi la conţinutul principal

Locuitorii din Chercea mai au de așteptat până când își vor putea plăti taxele și impozitele în cartier

• întrebat de consilierul municipal PNL Alexandru Drogeanu când se va redeschide ghișeul pentru plata impozitelor și taxelor locale de la Căminul Cultural din Cartierul Chercea, primarul Marian Dragomir a explicat că ar mai putea dura o perioadă • edilul-șef a precizat că în sediul respectiv s-au distribuit ajutoarele de la Uniunea Europeană, situație care implică anumite proceduri și care s-ar mai putea prelungi • totodată, acesta a mai adăugat că își dorește ca înainte de redeschiderea ghișeului, parcarea și accesul principal al Căminului să fie reabilitate

 

Reabilitarea Căminului Cultural din Cartierul Nedelcu Chercea este încheiată, însă locuitorii din zonă mai au de așteptat până când se vor redeschide ghișele pentru plata impozitelor și taxelor locale în incintă. Cel puțin asta a reieșit dintr-o discuție recentă ce a avut loc în cadrul Consiliului Local Municipal Brăila.

Întrebat de consilierul municipal PNL Brăila Alexandru Drogeanu când se va redeschide ghișeul pentru taxe din Cartierul Chercea, având în vedere că s-a încheiat atât reabilitarea Căminului Cultural cât și a părculețului de joacă din zonă, primarul Marian Dragomir a explicat că lucrurile vor mai dura o perioadă. Totuși acesta i-a îndemnat pe tinerii care au rude mai în vârstă în repectivul cartier să le ajute să își achite online taxele și impozitele locale. Potrivit edilului-șef în sediul respectiv s-au distribuit ajutoare de la Uniunea Europeană, chestiune care implică anumite proceduri și care este foarte posibil să mai aibă câteva etape în viitorul apropiat. Mai mult, Dragomir a mai precizat că își dorește ca înainte de redeschiderea sediului să fie reabilitat accesul principal, dar și amanajată parcarea.

”Este adevărat. Am finalizat Căminul Cultural din Cartierul Nedelcu Chercea. Am finalizat în proporție de 90% și părculețul de joacă. Mai sunt câteva lucruri. Urmează ca în primăvară, când vremea va permite, să finalizăm accesul în Căminul Cultural. Pentru că știți și dumneavoastră că acea parcare din față are nevoie de reabilitări, la fel accesul principal al Căminului. Vor fi făcute foarte frumos și elegant. După aceea vom deschide și Căminul Cultural. Este adevărat, clădirea a funcționat pentru că acolo s-au dat ajutoare. Dar tocmai de aceea a și fost blocat accesul în acest sens. Ajutoarele nu sunt de la Primăria Municipiului Brăila, sunt de la Guvern și de la Uniunea Europeană. Noi doar am fost cei care le-am distribuit așa cum le-am primit. Fără să intervenim în vreun fel, fără să facem noi listele acelea sau să le stabilim ca priorități: cine are dreptul să le primească sau nu. Dar după ce finalizăm și intrarea în Căminul Cultural, atunci vom face și zona aceasta. Până atunci, recomandăm tuturor cetățenilor care sunt mai tineri sau care se pricep să folosească un computer, să îi ajute și pe părinți, pe bunici să plătească online taxele și impozitele locale, fără să se mai deplaseze la Primărie. În concluzie, o să deschidem sediul respectiv când vom avea și accesul finalizat, fiindcă așa mi se pare normal”, a declarat Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro