Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Locuinte pentru opt copii aflati in plasament

Ieri, opt copii proveniti din sistemul de protectie sau din comunitate, au avut bucuria sa se mute in casa noua. Casuta de tip familial "Fulda" reprezinta rezultatul unui proiect al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila derulat in colaborare cu Societatea Internationale Gesellschaft Fur Menschenrechte Arbeitsgruppe Fulda, din Germania. Acordul de colaborare incheiat de DGASPC Braila cu societatea germana a avut ca obiect realizarea unei casute din lemn, pentru protejarea unui numar de opt copii.
"Societatea Internationale Gesellschaft Fur Menschenrechte Arbeitsgruppe Fulda a adus o contributie de 30.000 euro, iar DGASPC Braila a finantat realizarea acestei investitii cu 15.000 euro, constind in construirea cu beton a fundatiei imobilului, executia lucrarilor de instalatie termica si asigurarea dotarilor. De asemenea, institutia noastra a depus diligentele necesare pentru intocmirea proiectului tehnic, obtinerea vizelor si autorizatiilor necesare executarii lucrarilor, racordarea imobilului la utilitati", a declarat directorul general al DGASPC Braila, prof. Alexandru Sculschi. Dupa cum ne-a informat sursa citata, Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean Braila a sustinut aceasta initiativa, prin punerea la dispozitie a terenului unde se afla amplasata Casa "Fulda" si prin acordarea sumei de 4.000 euro, necesara pentru finalizarea lucrarilor.
Dupa cum a afirmat directorul general Alexandru Sculschi, materializarea acestui proiect nu ar fi fost posibila fara sprijinul oferit de Societatea Internationale Gesellschaft Fur Menschenrechte Arbeitsgruppe Fulda si fara ajutorul material si financiar acordat de CJ Braila. "Pe aceasta cale, multumim Consiliului Judetean Braila si Societatii Internationale Gesellschaft Fur Menschenrechte Arbeitsgruppe Fulda, pentru ca ne-au ajutat sa oferim acestor copii un dar deosebit, acum, de Iepuras. De asemenea, acum, in prag de sarbatori, doresc sa urez tuturor copiilor si colaboratorilor un Paste fericit!", a adaugat, in incheiere, Alexandru Sculschi.
La inaugurarea Casei "Fulda", care a fost facuta de directorul general Alexandru Sculschi si de vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Niculina Moisescu au participat mai multi reprezentanti ai administratiei locale.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii