Mergi la conţinutul principal

Locuințe afectate de incendii înainte de Crăciun

• un balcon și o cameră dintr-un apartament, situat la intersecția strada Calea Galați cu b-dul Dorobanților, au fost cuprinse de flăcări • a fost afectat acoperișul unei locuințe situate pe strada Paltinului și au ars tabloul electric, respectiv acoperișul unei magazii anexe

 

În perioada zilelor libere prilejuite de sărbătorirea Nașterii Domnului, pompierii brăileni au acționat în 65 misiuni pentru stingerea incendiilor, gestionarea accidentelor rutiere, acordarea primului ajutor medical și la alte intervenții specifice.

Printre cele mai importante misiuni au fost solicitări pentru intervenții de stingere a trei incendii.

Vineri, 22 decembrie, la ora 12:00, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu produs într-un bloc situat la intersecția strada Calea Galați cu bulevardul Dorobanților. În momentul anunțării erau degajări mari de fum și flăcări în balcon. La 12:13 incendiul a fost localizat. „Au ars bunurile din balcon și o cameră și s-au degradat pereții apartamentului. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost o țigară lăsată aprinsă, lăsată nesupravegheată, chiriașii părăsind locuința”, a precizat col. Ștefan Stoian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” ISU Brăila.

Tot vineri, la ora 23:35, aceeași subunitate a intervenit cu trei autospeciale de stingere și și o ambulanță SMURD pentru limitarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință pe strada Paltinului din municipiu. „Au ars un tablou electric, acoperișul unei magazii și a fost afectat acoperișul locuinței. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un scurtcircuit la panoul electric”, a mai precizat col. Ștefan Stoian. La cele două incendii nu s-au înregistrat victime.

 

Incendiu la cimitir

Marți, 26 decembrie, la ora 19.50, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere pentru limitarea și lichidarea unui incendiu în cimitirul localității Cazasu. Au ars vegetație uscată și reziduuri din plastic (coroane funerare) din incinta cimitirului. Cauza probabilă a fost o lumânare lăsată aprinsă, nesupravegheată.

Pompierii au mai intervenit pentru asigurarea zonei în urma producerii unui accident rutier, salvarea unui câine rămas blocat într-un gard, o deblocare de ușă de apartament unde proprietarul nu răspundea sau colectarea unei cantități de mercur de la un termometru spart. În afara evenimentelor menționate, paramedicii brăileni au asigurat intervenția la 56 de misiuni SMURD, pentru acordarea primului ajutor medical cetățenilor și transportul la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila.

 

Recomandările ISU în cazul producerii unor situații de urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” al județului Brăila reamintește populației necesitatea respectării măsurilor preventive, înainte și pe timpul utilizării mijloacelor de încălzire.

„Vă reamintim, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență și vă recomandăm să respectați măsurile noastre:

- Verificați toate echipamentele electrice! Nu folosiți radiatoare, calorifere electrice și aeroterme cu improvizații sau defecțiuni!

- Curățați coșurile de fum! Apelați la personal specializat pentru a verifica sobele și coșurile de evacuare a fumului.

- Verificați periodic instalațiile de gaze și centralele termice! Reviziile se realizează numai de tehnicieni autorizați!

- Nu folosiți niciodată aragazul pentru a vă încălzi! Aragazul folosit pe post de aparat de încălzire a locuinței poate genera incendii, explozii sau intoxicații, soldate cu pagube materiale și pierderi de vieți.

- Instalați-vă în locuință detectoare de fum și de gaze! Costurile unor astfel de echipamente sunt mici și pot salva bunuri și vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play”, au transmis reprezentanții ISU.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro