Skip to main content

Locataris captivus

E clar, faza asta cu impiedicarea brailenilor de la bloc sa se mai debranseze de la sistemul centralizat de termoficare al "CET" reprezinta o mare mirlanie. Cred ca un locatar un pic mai nervos ar avea cistig de cauza daca s-ar incumeta sa sesizeze Curtea Constitutionala despre faptul ca aceasta lege ii incalca drepturile cetatenesti in propria tara. Poate comparatia este un pic fortata, dar cred ca aceasta masura este la fel de grava ca restringerea dreptului la libera circulatie (in strainatate) sau interzicerea dreptului la libera exprimare. Daca tu, cetatean al acestui oras, te-ai saturat la un anumit moment sa platesti si ce NU ti-a furnizat "CET" sau ti-a furnizat, dar la niste preturi nesimtit de mari, atunci trebuie sa ti se permita sa alegi alt partener de afaceri. Sa fii lasat sa inchei contract cu alt furnizor de servicii, adica sa alegi pe altcineva sa-ti incalzeasca apartamentul mai bine si pe bani mai putini. Ei, bine, acest lucru nu se mai poate la Braila. Nu stiu sigur daca Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) a obligat Consiliul Local Municipal Braila (CLM) sa adopte masurile care pun piedici serioase in calea celor ce doresc sa renunte de-acum inainte la sistemul centralizat sau doar a recomandat CLM-ului sa studieze aceasta oferta si sa o aprobe sau nu. Si zic asta, pentru ca, de exemplu, la Galati nu s-a adoptat o astfel de hotarire tembela. Sa intelegem ca ANRSC nu si-a putut impune punctul de vedere (care cica este litera de lege) asupra Consiliului Local Galati sau ca in orasul vecin nu exista atitia consilieri locali batuti in cap?
Imaginati-va, un brailean care intentioneaza sa se debranseze trebuie sa plateasca o documentatie de echilibrare termica a blocului, pentru ca locatarii care ramin in urma lui sa nu aiba de suferit, sa nu fie nevoiti sa plateasca mai mult. E ca si cum eu, daca mi-as da azi demisia de la "Obiectiv", sa fiu obligat sa aduc pe altcineva in locul meu, astfel ca activitatea ziarului sa nu fie dezechilibrata, adica sa fie la fel de buna sau la fel de proasta ca inainte. Repet, important este sa nu se "dezechilibreze". Mai departe. Fara acceptul membrilor Asociatiei de Proprietari intruniti, atentie!, in sedinta statutara a Adunarii Generale nu poti sa faci nimic. Deci, Doamne-fereste, sa nu te aiba la inima vecinu' de la doi. Iar ultima chestie (exceptind faptul ca pentru a te putea debransa de-acum incolo va trebui sa dispui de vreo 100 de milioane de lei vechi) te da definitiv pe spate: locatarii nu se pot debransa daca nu exista un precedent, adica daca nici un vecin din scara nu a facut-o inaintea lui. Asadar, acel bloc (scara) este condamnat sa ramina pe veci la cheremul "CET". Nu stiu de unde atita insistenta din partea primarului Cibu si a consilierilor locali de a mentine in viata acest "CET", care suge o basculanta de bani de la bugetul local? Ce, vine cumva sfirsitul lumii daca intreprinderea "CET" va da faliment, pentru ca nu va mai avea clienti, iar brailenii isi vor incalzi casele ori cu gaz metan, ori cu energie electrica?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu