Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Locatarii din Centrul Vechi, terorizati de o banda de derbedei

Locatarii de pe strada Nicolae Grigorescu au ajuns la capatul rabdarii, din pricina unor huligani pripasiti in zona veche a orasului, indivizi certati cu legea, pusi pe capatuiala si care le fac bietilor oameni zile negre. Aproape seara de seara, mai multi indivizi de 14 - 16 ani, adunati in "haita", lovesc in portile oamenilor, sparg geamuri, injura si fac scandal, de li s-a facut frica bietilor oameni sa mai iasa din case. Ultimul "atac" important a fost cel din seara zilei de 15 martie 2007, cind o gasca de tiganusi au rupt zavoarele de la usi, au lovit cu picioarele in porti si au facut tandari mai multe geamuri, fara ca cineva sa le poata sta impotriva. Disperati, bietii oameni s-au adresat politiei, dar si redactiei noastre, ca sa-si spuna pasul, doar-doar i-o auzi cineva.
"Au sarit in curtea mea de trei ori, iar acum am fost nevoita sa-mi inalt gardul cu inca un metru, sa pun zavoare la ferestre si sa-mi iau ciine. Uitati, mi-au distrus si burlanele de la casa", ne-a declarat Stanuta Musat, o batrina de pe "strada terorii". "Veniti seara, dupa ora 20.00, ca sa vedeti ce-i aici, ne-a spus si Vasile Cristu. Deunazi, mi-au spart geamul masinii, mi-au rupt oglinda retrovizoare si mi-au furat din garaj piese de cinci milioane de lei, pe care le-au dus la fier vechi. Am reclamat la politie, insa nici astazi n-am primit raspuns. Cine sint derbedeii? Tiganusi de pe strada Alba, si mai sint unii de pe Militara, Fortificatiei si Bateriei". "Mie mi-au zis de la politie ca sint minori si ca n-au ce sa le faca", ne-a declarat Gheorghe Puflea, caruia derbedeii i-au smuls gratiile de la ferestre si i-au spart geamurile, cu citeva zile in urma.
Potrivit locatarilor necajiti si pagubiti, chiar si vecina lor, Mihaela Marcu, director adjunct la Finante, a fost victima huliganilor, acestia jefuindu-i masina de doua ori. Deunazi, infractorii au incercat sa fure centrala unui locatar care, in acel moment, lipsea de acasa. S-a ajuns pina intr-acolo incit unei femei i s-a furat sacul cu faina, imediat ce a sosit cu el de la moara. "Nu stim ce sa ne mai facem, din cauza celor care ne fac viata amara si ne terorizeaza aproape in fiecare seara, tocmai aici, in "buricul tirgului". Am apelat si la d-voastra, poate vor vedea autoritatile si vor lua masuri, ca astfel nu se mai poate", ne-au spus, cu amaraciune, locatarii din zona. Vom reveni.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii