Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Localitatile aflate in carantina continua sa fie aprovizionate cu alimente

Aprovizionare, prin transbordare. Este ceea ce se intimpla in localitatile brailene care au intrat in carantina, ca urmare a aparitiei cazurilor de gripa aviara. Pentru ca magazinele din aceste sate sa nu ramina fara marfa, iar satenii, fara alimente si alte produse strict necesare, autoritatile au permis ca distribuitorii sa-si poata aduce produsele la filtru, iar de acolo, sa fie preluate de proprietarii magazinelor si barurilor din localitatile respective.
In primele zile dupa aparitia cazurilor de gripa aviara in judet, atit satenii, cit si proprietarii magazinelor din localitatile respective, erau disperati: unii, ca ramin fara provizii alimentare in casa, iar ceilalti, ca le este inmormintata afacerea. Autoritatile au gasit insa metoda de a multumi ambele parti, prin a permite distribuitorilor sa-si aduca marfa, la filtrul de dezinfectie, de unde o pot prelua patronii. Astfel incit, dimineata, la unele filtre, se intilnesc la discutii peste covorul cu dezinfectant clientii, cu furnizorii, pentru a primi banii sau a da comenzile.
"Trebuia sa iau comenzile si sa primesc niste bani, si situatia aceasta ma cam incurca. Nu stiu cum o sa procedam, ca sa ne rezolvam problemele, cit mai rapid posibil. Daca asteptam 21 de zile, pina am auzit ca se ridica aceasta carantina, dureaza cam mult. Noi avem bani de recuperat de la clienti. Daca ne permite, insa, sa vorbim, sa stabilim de ce marfa mai au nevoie oamenii si sa le dam produsele si sa ne luam banii, chiar aici, la marginea drumului, tot e bine. Nu vrem sa incalcam carantina, dar nici nu vrem sa pierdem bani", ne-a declarat, zilele trecute, un agent de distributie.
Prefectul judetului, Nicolae Mitroi, a confirmat faptul ca a dat dispozitie sa se permita acest tip de schimburi comerciale ad-hoc, in mijlocul drumului, dat fiind ca este nevoie ca satenii din localitatile aflate in carantina sa se poata aproviziona, cit de cit normal. Acesta ne-a mai spus ca are stiinta de faptul ca, la inceput, s-au speriat atit patronii magazinelor, cit si firmele de distributie, dar problema s-a rezolvat, prin varianta pe care a gasit-o: schimbul de produse, la filtru. Chiar daca este cam incomoda, noua varianta de aprovizionare va trebui acceptata, pentru cel putin trei saptamini, in localitatile afectate de gripa aviara.
In plus, prefectul ne-a mai declarat ca s-a procedat si la o aprovizionare a populatiei din localitatile vizate cu produse de baza, precum ulei, fasole, conserve de carne sau pateu, de la rezerva de stat, pentru ca oamenii sa nu sufere de foame, pe perioada carantinei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii