Mergi la conţinutul principal

Loc de joacă pentru copii, ca în Occident, lângă Romarta Nouă

* acesta a fost inaugurat, vineri, după o investiţie de peste 124.000 lei * înainte de reabilitare, spaţiul respectiv a fost vandalizat de nenumărate ori până acum * autorităţile speră că astfel de acte reprobabile nu se vor mai repeta * pentru descurajarea vandalilor, au fost montate camere de luat vederi, iar poliţiştii locali au fost instruiţi să aplice amenzi usturătoare

 

Locul de joacă pentru copii de la Romarta Nouă a fost de “n” ori modernizat, reparat şi completat, din cauza nenumăratelor acte de vandalism săvârşite asupra dotărilor, de către găştile adunate aici până după miezul nopţii, cu manifestările specifice unor indivizi necivilizaţi : spart seminţe, consum de băuturi alcoolice, fumat, înjurături şi ţipete, arderea şi distrugerea băncilor şi meselor dar şi deteriorarea inventarului destinat celor mici. Nu era în regulă nici cu pătrunderea câinilor de apartament aici, aşa cum nu era adecvată nici prezenţa pietrişului din perimetrul parcului sau a bălăriilor care erau lăsate să crească nestingherite.

Acum însă, lucrurile s-au schimbat radical în bine, prin dotările făcute: vopsit şi reparat tot ce s-a stricat, iar în mod deosebit aşternerea unui strat de tartan; foarte rezistent şi plăcut vederii. Au contribuit la acest lucru, prin eforturi deosebite,  meseriaşii Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) dar şi o firmă specializată din Galaţi, “Ischia” SRL. Lucrarea  a costat peste 124.000 lei.

Deschiderea locului de joacă reabilitat s-a făcut, vineri, 23 august, în prezenţa viceprimarului Doiniţa Ciocan, a directorului SUPAGL, Dumitru Munteanu, a şefului Poliţiei Locale, Georgică Tănase, dar şi a preşedintelui Asociaţiei de Proprietari nr. 18 Romarta Nouă, Rodica Chiriţă. Din discuţiile purtate, a reieşit necesitatea unui comportament civilizat din partea copiilor dar şi îndrumarea acestora de către părinţi. S-a dispus  organizarea unui program de vară şi altul de iarnă, afişarea unui regulament al parcului, iar pentru  descurajarea “terminatorilor” şi scandalagiilor, montarea unor camere video. Şi, de ce nu, amnezi drastice!  Evident că ar fi fost binevenite şi nişte instalaţii de sport în aer liber, dar atâta vreme cât nu există siguranţa păstrării a ceea ce există, probabil mai durează până când vor fi montate şi acestea...

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro