Skip to main content

Litigiu zgomotos intre ASP si restaurantul "Select"

Un brailean acuza faptul ca de citiva ani ar fi terorizat de zgomotul facut de angajatii si clientii cofetariei - restaurantului "Select" de pe Calea Calarasilor. Pe de alta parte, patronul restaurantului, consilierul municipal PRM Mihai Danut, sustine ca localul sau este izolat fonic asa cum trebuie si ca de 12 ani de cind functioneaza acolo, doar o singura persoana a facut reclamatii cu privire la zgomot si miros, si anume proprietarul apartamentului de deasupra cofetariei, Mihai Ionel.
De altfel, asa cum ne-a precizat chiar reclamantul, din 2004 de cind s-a mutat in apartamentul din blocul de deasupra cofetariei "Select", a facut nenumarate reclamatii atit la politie, cit si la conducerea restaurantului. "Eu nu mai pot locui acolo. Nu am nicio clipa de liniste. Cind vin de la munca incepe si vinzoleala in cofetarie si in restaurant. Cel mai tare ma deranjeaza faptul ca se aud tocurile doamnelor, dar si cum se trag scaunele de colo-colo. Seara, acesta e un zgomot constant", ne-a declarat Mihai Ionel. Locatarul din blocul de deasupra restaurantului ne-a mai spus ca nu se poate odihni de vineri seara pina duminica dimineata, cind localul gazduieste diferite petreceri, iar terasa functioneaza la capacitate maxima. "Deja stim ce daruri se dau, a cui e nunta, ce maninca invitatii, ce meciuri sint, ce scoruri si ultimele injuraturi in domeniu. Nu mai putem. Pur si simplu am ajuns la capatul rabdarii".

ASP Braila a decis suspendarea activitatii restaurantului "Select"

In cea ce-l priveste pe Mihai Ionel, acesta considera ca se lupta singur cu morile de vint din simplul motiv ca nu mai locuieste nimeni pe acelasi palier cu el, deasupra cofetariei, celalalt apartament fiind ocupat de Federatia Asociatiilor de Proprietari, ce functioneaza intr-un program normal pentru o societate, neexistind astfel persoane care sa fie deranjate de zgomot in apartament, dupa ora 19.00. Exasperat, intr-un final, in 2006 a solicitat Autoritatii de Sanatate Publica sa efectueze masuratori de zgomot in apartament. S-au realizat doua astfel de masuratori, una in luna iunie si una in septembrie, ambele determinind un nivel dublu de zgomot intre orele 21.30 si 24.00, fata de norma impusa de lege pentru orele 22.00 - 06.00. In urma acestor masuratori, Autoritatea de Sanatate Publica a dispus suspendarea activitatii unitatii de la parterul blocului. Asa cum era de asteptat, firma detinuta de Mihai Danut, "Modern Turism Catering" SRL a contestat decizia ASP. Deoarece contestatia s-a respins a facut apel, in acest moment judecindu-se apelul. Interesant este faptul ca, desi nu s-a constituit parte vatamata in procesul intentat de catre ASP societatii in cauza, Mihai Ionel spera ca justitia ii va face dreptate.

"La bloc se aude si cind trage vecinul de la nu stiu ce etaj apa. Nu poti avea izolatie perfecta"

La rindul sau, Mihai Danut spune ca, din punctul sau de vedere, a facut tot ceea ce este necesar pentru a asigura locatarilor confortul fonic. Mai mult, acesta a declarat ca a contestat decizia luata de ASP Braila deoarece masuratorile au fost facute fara a fi prezent si un reprezentant al societatii, asa ca nu poate fi sigur de conditiile in care a fost efectuata. "Intre planseul de beton al blocului si tavanul fals al restaurantului sint 90 de cm. Tavanul fals e facut dintr-un material special folosit pentru izolatiile fonice. Geamurile sint de tip termopan... Acum, stiti, la bloc se aude si cind trage vecinul de la nu stiu ce etaj apa. Nu poti avea izolatie perfecta. Nimeni nu are. In plus, domnul Mihai Ionel are apartamentul situat pe cofetarie, nu pe restaurant, iar bucataria mea este o anexa la bloc, nu este sub bloc. Chiar nu inteleg cum il poate deranja asta. Cred ca mai tare se aude zgomot de la masinile care opresc la stop decit de pe terasa sau cind trece tramvaiul. Domnul are o parte din geamuri in Calarasi si aia e una dintre cele mai circulate artere din oras. Nu cred ca zgomotul vine numai de la mine. Iar pentru miros am instalat un ventilator performant". Acesta a mai adaugat ca nu intelege cum i-ar putea deranja pe locatari mirosul daca el a instalat un ventilator modern: "Am avut un ventilator inainte, m-au pus sa il scot pentru ca facea zgomot. Apoi au sarit ca de ce nu fac gura de aerisire deasupra blocului. Pai nu imi da legea voie sa ma lipesc cu tevile de bloc. Acum am alt ventilator... Nu stiu nici eu ce sa mai fac..Acest domn e singurul care se tot plinge."
La rindul sau, presedintele asociatiei de proprietari, nimeni altul decit presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari ce isi are sediul in apartamentul vecin cu cel al reclamantului, Marian Covache, desi acuzat de catre reclamant ca nu se implica in problemele AP-ului, sustine ca a facut tot posibilul pentru remedierea situatiei, atit cit i-a permis functia pe care o are. "Eu am fost cu domnul la Primarie, l-am sustinut, am fost la masuratori, dar ce puteam face mai mult? Pina la urma e un litigiu intre doi proprietari, iar domnul Mihai Ionel nici macar nu l-a dat personal in judecata pe Mihai Danut... Noi ce putem face?...".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu