Mergi la conţinutul principal

Lista profesorilor din Brăila care au lăsat corigenţi pentru a-şi creşte nota la Evaluarea Naţională

Auzisem că la Brăila se produc diverse fenomene naturale - cum ar fi, de exemplu, să iei un cuţit în spate sau să asişti la o bătaie în barul unde îşi bea cafeaua interlopul Soare - dar nu mi-am imaginat că aceste fenomene ar putea avea legătură cu Învăţământul. Bine, ştim că Brăila a avut rezultate destul de bune în ultimii ani la olimpiade, dar ele (rezultatele) sunt senzaţionale doar dacă ne raportăm la faptul că sunt înregistrate de un oraş depopulat şi mort din punct de vedere economic, cum este Brăila.

Iată însă că recent au apărut voci care spun că fenomenul Brăila, adică ăla care scoate destui elevi cu rezultate bune la examenele şi olimpiade, aşadar acest fenomen ar avea la bază ceva putred. Şi anume că profesorii scapă de elevii slabi, care le trag în jos nota finală la Evaluarea Naţională. Că profesorii au grijă ca elevii-problemă să nu susţină examenul, lăsându-i corigenţi. ONG-ul care a făcut această acuzaţie nu a venit cu dovezi irefutabile care să susţină teoria, dar vestea s-a propagat în media mai ceva ca moartea unui star rock. România întreagă a aflat că la Brăila e belea, fraţilor, că aici se fac experimente secrete astfel încât, la final, judeţul Brăila să iasă “cel mai cel” din toată ţara.

Opinia mea este că există un sâmbure de adevăr în această poveste. Da, şi eu cred că au existat şi există profesori care s-au îngrijit, în ultimii 9-10 ani, ca elevii-problemă să nu ajungă să dea Evaluarea. Dar asta se întâmplă peste tot în ţară. Dar ştiţi de ce îmi pare rău? Că acest ONG a stricat bunătate de subiect (anchetă) nereuşind să vină cu probe indubitabile pentru acuzaţiile pe care le-a făcut la adresa învăţământului brăilean. S-a stârnit un pic stupina, s-au agitat spiritele, dar, în lipsa unor dovezi clare, totul s-a pierdut în neant.  Cum ziceam, aş fi vrut să apară dovezi concrete care să susţină teoria că s-au făcut “epurări” printre elevi pentru ca rezultatele finale să fie cât mai bune.

Aş fi vrut, de exemplu, să aflu lista profesorilor care au lăsat corigenţi pentru a îndeplini obiectivul “Judeţul Brăila - campion la Evaluare”. Aş mai fi vrut să aflu în care şcoli s-au întâmplat, dacă s-au întâmplat, asemenea mârlănii. Uite, poate că dl. profesor Viorel Botea (de la PSD, aripa PMP) ar putea să vină cu informaţii în acest sens, că l-am văzut destul de vocal pe acest subiect. Că ştie el că aşa s-au întâmplat lucrurile… Foarte bine, atunci să vină cu lista, că eu am să o citesc cu voce tare în piaţa publică ca să afle toată Brăila adevărul gol-goluţ. (Profesorul Distrat)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro