Mergi la conţinutul principal

Lista preotilor care nu au colaborat cu Dumnezeu

Taina spovedaniei este pentru preoti ceea ce reprezinta juramintul lui Hypocrate pentru medici. Mort, copt, batut sau amenintat, daca intr-adevar esti preot sau doctor, nu trebuie sa-ti bagi sutana sau bisturiul in aceste juraminte si sa calci pe bec, sustinind insa pe mai departe ca esti neprihanit, ca n-ai nici o culpa, ca iti iubesti meseria, ca te-ai sacrificat pe altarul medicinei etc. Bineinteles ca si dosarele preotilor turnatori trebuie scoase la iveala, asa cum trebuie facute publice toate dosarele, de la presedintele tarii si pina la femeia de serviciu de la Senat. Da, domn'e, sa intre si sportivii in arena. Sa li se arate si ziaristilor ce si cum au scris inainte de '89, in nici un caz la gazetele in care pupau regimul. Sa-i stim pe turnatori, ca sa nu ne mai trezim apoi ca iau decizii in numele nostru.
Nimeni nu le va face nimic preotilor turnatori, de asta puteti fi siguri. Nici macar nu asta este intentia opiniei publice. Nimeni nu-si propune sa arunce cu piatra in prelatii care au facut matanii in fata securistilor. Nu, este vorba despre aflarea adevarului si se prea poate sa fie vorba si despre iertare, adica iertarea lor, asa cum tot propovaduieste Biserica. Primii care se opun insa deconspirarii dosarelor preotilor sint, asa cum era de asteptat, cei care fac parte din sistem. Cei care nu au turnat au ajuns sa faca zid in jurul celor care au semnat angajamente cu Securitatea. Vineri, Biserica Ortodoxa Romana a dat un comunicat de presa prin care a anuntat ca va infiinta o comisie pentru studierea cazurilor preotilor care au fost informatori. In acest context, cred ca nu mai este potrivit sa spunem corb la corb nu-si scoate ochii, ci sutana la sutana nu-si arata gradele de sub camasa. Astfel de practici sint bine intelenite in democratia romaneasca de dupa '89. Politistii corupti sint judecati mai intii de colegii lor intr-un fel de Consiliu de Onoare, care stabileste, intr-o prima faza, gradul de vinovatie sau nevinovatie al acuzatului. Si stim cu totii cit de "duri" sint politistii cu politistii. Doctorii carora le mor pacientii pe masa de operatie sint mai intii anchetati de Colegiul Medicilor, dindu-se verdicte mai mult la misto. Judecatorii care dau sentinte aberante au tot la fel de mult de suferit, fiind chemati in fata Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a sta la o cafea. Si preotii, si politistii, si medicii si judecatorii sint bugetari si, in mod normal, trebuie sa-l slujeasca pe contribuabilul care cotizeaza ca fraierul la stat, ca sa se poata stringe suficiente lichiditati pentru salariile acestor "oameni ai muncii". Cind isi fac meseria, toate aceste categorii de personal solicita majorari de salariu sau alte beneficii in interes personal, de grup, casta sau cum s-or mai numi ele. Cind gresesc, nu zic ca au gresit, ci se ascund in spatele sistemului, ba chiar riposteaza cu tupeu.
Consider ca Biserica isi face un mare deserviciu, ascunzindu-i in altar pe preotii turnatori. Si zic asta pentru ca nu doare atit de tare faptul ca ei au colaborat cu Securitatea, ci ca nu au colaborat cu Dumnezeu, batindu-si pur si simplu joc de sfinta taina a spovedaniei. Da' ma gindesc ca poate acestor preoti nu le mai este de mult frica de Dumnezeu!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro