Mergi la conţinutul principal

Liniile de tramvai de pe Calea Galați, aproape gata

* pe șantier mai este, însă, mult de lucru și rămâne de văzut dacă va fi respectat termenul de finalizare fixat pentru luna august a acestui an * până atunci ar trebui să fie gata și carosabilul, trotuarele și noile parcări care, prin felul cum au fost proiectate, deja au iscat discuții în rândul șoferilor...

 

 

 

Pe Calea Galați s-a ajuns, în sfârșit, aproape de finalizarea montajului noilor linii de tramvai. Pe șantier, este de remarcat ritmul alert de lucru la joncţiunea noii căi de rulare a tramvaielor cu cea veche, de la intersecția cu bulevardul Dorobanților, dar şi la fixarea bordurilor pe partea dinspre Comorofca. Va urma cât de curând  amenajarea părţii carosabile a Căii Galaţi, până la fostul club Progresul, iar cea mai grea provocare  pentru constructorul Tancrad va fi sistematizarea pe verticală în zona parcărilor auto. Deoarece acestea vor avea un traseu sinuos, cu intrânduri şi despărţituri cu borduri, pentru protejarea/ocolirea stâlpilor de la reţeaua de iluminat şi pentru liniile de tramvai, dar şi a copacilor netăiaţi sau care, eventual, se vor mai planta. Aspecte care deja au generat opinii diferite din parte posesorilor de  autoturisme şi celor care aprovizionează cu marfă unităţile comerciale...

De remarcat și faptul că a început turnarea betonului între liniile de tramvai, dinspre intersecția cu bulevardul Independenței, după care va urma stratul de asfalt, pentru aducerea carosabilului la nivel cu calea de rulare.

Cu alte cuvinte, chiar dacă liniile de tramvai sunt aproape gata, pe șantier încă mai este de lucru şi rămâne de văzut dacă totul se va încadra, ca termen de finalizare, în luna august 2024. Cum au promis autorităţile locale!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro