Mergi la conţinutul principal

Linie telefonică specială pentru rudele pacienților Covid-19 internați în spital

* aceasta este soluția găsită de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Brăila pentru a îmbunătăți comunicarea dintre personalul medical și aparținători * pentru fiecare corp Covid-19 – Boli Infecțioase, Secția E și Spitalul 3 – există numere pentru telefon fix și mobil * în prezent informații despre starea pacienților oferă angajații spitalului din cele trei corpuri Covid-19, însă în viitorul apropiat conducerea SJU Brăila speră să poată colabora și cu studenții de la Medicină

 

De când a izbucnit pandemia de Covid-19 și cei depistați pozitiv a trebuit să se interneze în spital, comunicarea pacienților cu rudele a fost una deficitară, în contextul în care aparținătorilor nu le mai este permis accesul în unitatea spitalicească. Nu de puține ori presa a relatat cazuri în care rudele pacienților internați se chinuiau să afle informații despre starea de sănătate a tatălui, a mamei sau a bunicilor și nu reușeau să dea de cineva care să îi lămurească, personalul medical având un volum mare de muncă.

Din acest motiv, conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Brăila a găsit o soluție pentru a îmbunătăți comunicare dintre personalul medical și aparținători. Este vorba despre numere de telefon dedicate special pentru cei care vor să afle detalii despre pacienții Covid-19 internați în spital. Așa cum ne-a declarat managerul SJU Brăila, dr. Delia Râșnoveanu, există numere de telefon speciale, atât de fix cât și de mobil, pentru fiecare corp Covid-19 în parte: Corpul C – Secția de Boli Infecțioase, Corpul E – Secția de Cardiologie-Pediatrie, Corpul B – Spitalul 3. Numerele de telefon unde rudele bolnavilor Covid-19 pot afla informații sunt: 

Corpul C – secția de Boli Infecțioase – 0239.611.503, 0239.692.222

Corpul E – secția Cardiologie-Pediatrie -  0742.014.966, 0239.692.222, 0239.692.086

Corpul B – Spitalul 3 - 0735.008.838, 0239.692.222, 0239.694.132

“Lumea sună foarte mult și cere informații. Nu întotdeauna e cineva lângă telefonul fix și de aici ideea cu telefoanele mobile. Încercăm să venim în ajutorul pacienților și aparținătorilor. Rudele pot suna la numerele de telefon din corpul unde este internat un pacient Covid-19 și pot afla informații despre starea lui de sănătate. Facem în schimb precizarea că dacă este supraaglomerat nu o să răspundă cineva imediat”, ne-a declarat managerul SJU Brăila.

Aceasta ne-a mai precizat că intervalul orar în care aparținătorii pot solicita informații este 16.00-18.00, atunci când este o perioadă puțin mai liberă pentru personalul medical. Datele despre starea pacienților vor fi oferite de către angajații de pe secție, însă în viitorul apropiat conducerea spitalului își dorește să colaboreze și cu studenți de la Medicină pentru a oferi informații cât mai rapid posibil.

“Noi ne dorim să primim și voluntari acum că a apărut o ordonanță de urgență care permite studenților din ultimii ani să vină ca voluntari în spitale prin contract cu ISU, cu formă de plată. Și noi am făcut solicitarea către ISU așteptăm să vedem dacă vom putea primi studenți că ne-ar ajuta foarte mult. Ar putea veni studenți de la Medicină de la Galați și mă bazez pe faptul că sunt și brăileni care învață acolo”, ne-a mai spus dr. Delia Râșnoveanu.

Precizăm că, săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care studenții din anii IV, V și VI de Medicină pot desfășura activități de voluntariat în spitale și pot participa la procesul de îngrijire a bolnavilor Covid-19. Studenţii vor semna contracte de voluntariat cu Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele unde vor fi repartizați și vor lucra în unitățile sanitare din județele respective sub coordonarea unei persoane desemnate de unitatea sanitară. Studenții voluntari vor fi premiați cu 2.500 lei/lună.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro