Mergi la conţinutul principal

Liderul Sindicatului Liber CET intra in greva foamei

Incepind de astazi, liderul Sindicatului Liber CET, Gheorghita Pirlog, intra in greva foamei in semn de protest fata de impasul in care s-a ajuns in negocierile cu administratia societatii pe tema noului Contract Colectiv de Munca pe unitate. In plus, el reclama si un refuz din partea administratiei societatii de a negocia prevederile noului CCM. De altfel, Pirlog a explicat ca a incercat inregistrarea conflictului de interese la Directia Muncii, dar ca deocamdata institutia in cauza a cerut respectarea cerintelor de forma si continut a pieselor din dosarul cauzei, prevazute de legislatia in vigoare. Astfel, conflictul dintre sindicatul amintit si administratie capata dimensiuni dramatice, in contextul in care liderul uneia dintre tabere trece la o masura extrema de protest, cea a grevei foamei. Acest conflict dureaza de mai mult timp si modul in care partile au relationat pina acum a condus la tensionarea la maxim a relatiei dintre SL CET si administratie. Practic, este vorba despre un razboi deschis intre liderul sindical Pirlog si directorul general al unitatii, Ionel Patrascu.
Pentru a-si motiva gestul, liderul de sindicat a intocmit un memoriu pe care l-a inaintat administratiei: "Pentru a evita oprirea sistemului de incalzire centralizat din cauza declansarii conflictului de interese urmare a nesemnarii CCM pe unitate 2008 - 2009 cu implicatii si urmari care nu se pot cuantifica, iar populatia - 19.300 de apartamente racordate la sistem - sa ramina fara caldura si apa calda in pragul Sarbatorilor de Iarna, totodata afectind si veniturile salariatilor CET, consider ca este necesara sacrificarea unui singur om: liderul de sindicat. (...) Singura solutie este un gest extrem, pentru a atrage atentia actionarului majoritar ce fel de om conduce afacerea", se arata in memoriul amintit. De asemenea, semnatarul face apel si la municipalitate, care este actionarul majoritar al "CET", mai precis la primarul orasului, Aurel Simionescu, pentru a se implica in dezamorsarea situatiei de fapt. "Reamintesc domnului primar ultima discutie cu Sindicatul Liber CET: salariatii CET sa fie multumiti de veniturile pe care le obtin ca urmare a muncii depuse la societate; populatia racordata la sistemul de incalzire centralizata sa primeasca un serviciu de calitate la un pret accesibil. Nu doresc sa se ajunga la greva generala pe termen nelimitat pentru ca administratia CET sa inteleaga si sa respecte legea. Pe cale de consecinta, incepind din 16 decembrie, declar greva foamei pe termen nelimitat", a spus Prilog. De asemenea, el a explicat ca impasul in ceea ce priveste negocierile pentru un nou CCM pe unitate s-au blocat la capitolul salarizare intrucit administratia ar refuza sa ofere o crestere salariala reala. Liderul sindical a mai adaugat ca va continua demersul pentru inregistrarea la Directia Muncii a conflictului de interese din SC "CET" in speranta unei concilieri menite sa duca la semnarea noului CCM 2008 - 2009. De asemenea, Pirlog a amintit ca in cursul saptaminii trecute salariatii au refuzat sa inceapa lucrul, nemultumiti fiind de faptul ca se intirziase cu achitarea drepturilor salariale precum si cu acordarea tichetelor de masa. Protestul spontan s-a incheiat rapid, fara a fi afectati consumatorii racordati sistemului de termoficare, dupa ce salariatii si-au primit banii.
Contactat telefonic, directorul general al SC "CET", Ionel Patrascu, a explicat ca oferta privind cresterea salariala venita din partea administratiei este de 5% si se limiteaza la posibilitatile financiare si asa reduse ale societatii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu