Liderul grupării de traficanţi cu motorină pe Dunăre, lăsat să meargă la serviciu | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Liderul grupării de traficanţi cu motorină pe Dunăre, lăsat să meargă la serviciu

în august, instanţa a menţinut arestul la domiciliu şi controlul judiciar faţă de 10 inculpaţi judecaţi în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Brăila • faţă de liderul grupării din Gropeni, Vasilică P., judecătorii au încuviinţat deplasarea de la locuinţă la locul de muncă, zilnic 

 

Aflat încă în stare de arest la domiciliu, liderul grupării specializate în contrabandă cu motorină pe Dunăre, a reuşit totuşi să obţină câştig de cauză în instanţă. Inculpatul Vasilică P., din Gropeni, poate pleca de acasă, unde se află în stare de arest, numai pentru a merge la muncă.

La şedinţa din data de 11 august, judecătorii au respins ca nefondate cererile formulate de inculpaţii Tudorel A., Dănuţ D. şi Ionel F. prin care aceştia solicitau să li se permită părăsirea domiciliului în cursul săptămânii. Judecătorii Tribunalului Brăila au menţinut măsura arestului la domiciliu luată faţă de 8 inculpaţi: Tudorel A., Angheluţă A., Iulian C., Dănuţ D., Ionel F., Marius L., Vasilica P. şi Sorin V., aceştia fiind cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată. Instanţa i-a dat veşti mai bune lui Vasilică P. “Permite inculpatului P. Vasilică să ia legătura cu inculpata L. I., având în vedere că au acelaşi domiciliu. Încuviinţează pentru inculpatul P. Vasilică deplasarea de la locuinţă la locul de muncă, zilnic, de la orele 6.00 la orele 17.00”, este soluţia pronunţată de Tribunalul Brăila.

Magistraţii menţin măsura controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Daniel F. şi Marcel Ţ., cărora li s-a impus respectarea unor obligaţii, pe durata măsurii. Aceştia trebuie să se prezinte la instanţa de judecată şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, ori de câte ori sunt chemaţi.

 

Arest la domiciliu toată vara

 

În urma unei anchete de amploare a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), dosarul contrabandei cu motorină pe Dunăre a ajuns la 8 inculpaţi, toţi ajungând în spatele gratiilor, în arest preventiv. La începutul lunii martie, Tribunalul Brăila a înlocuit măsura arestului preventiv faţă de cei 8 inculpaţi, cu arest la domiciliu.

Dosarul în care sunt judecaţi, în total, 13 inculpaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat a fost înregistrat pe rolul instanţei, următorul termen fiind stabilit pentru 18 septembrie.

Reamintim că, în noaptea de 2 spre 3 octombrie 2019, procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Brăila le-au organizat un flagrant membrilor grupării lui Vasilică P., din Gropeni, în zona kilometrului fluvial 194 al Dunării. Inculpaţii preluaseră şi introduseseră în România în mod ilegal, de la o navă aflată sub pavilion sârbesc şi care se deplasa pe ruta Izmail (Ucraina) - tranzit România-Serbia, cantitatea de 4.000 de litri de motorină într-un număr de 20 de butoaie metalice. Poliţiştii au fost nevoiţi să utilizeze armamentul din dotare, pentru că indivizii nu s-au supus somaţiilor. Apoi, în cursul zilei de 3 octombrie, au fost puse în executare un număr de 21 de mandate de percheziţie atât la domiciliile inculpaţilor, cât şi la persoanele care cumpărau motorina provenită din contrabandă.

Procurorii au stabilit că grupul şi-a început activitatea infracţională din luna mai, anul trecut, pe raza judeţului Brăila, iar pe timpul tranzacţiilor ilegale digul de la Gropeni era închis cu o barieră şi cu lacăt, aceasta fiind una dintre măsurile pe care şi le luau indivizii pentru a nu fi prinşi în flagrant. Scopul principal era obţinerea unor importante foloase materiale prin preluarea de la navele care circulau pe fluviul Dunărea, introducerea în ţară în mod ilegal, transportul, depozitarea şi valorificarea unor importante cantităţi de carburanţi. Motorina era vândută către terţe persoane, majoritatea agricultori şi posesori de autovehicule sau TIR-uri, cu circa 4 lei per litru. Ulterior, banii erau împărţiţi între persoanele implicate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro