Mergi la conţinutul principal

Liderii sindicali ai poştaşilor, protest la sediul companiei-mamă

• ei au fost alături de colegii din alte 30 de judeţe pentru a cere condiţii de muncă mai bune şi salarii decente • salariaţii din Poştă ameninţă că vor opri lucrul dacă nu se perfectează majorarea salariilor până pe 4 noiembrie

 

Liderii din 33 de filiale ale Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), inclusiv din Brăila, au pichetat, ieri, sediul Poştei Române pentru a demonstra conducerii companiei că membrii de sindicat din întreaga ţară sunt hotărâţi să meargă mai departe cu mişcările de protest, culminând cu o grevă generală, dacă nu se semnează actul adiţional de majorare a salariului până cel mai târziu pe 4 noiembrie. „Membrii Comitetului Executiv ai SLPR nu acceptă ca singura soluţie pentru majorarea salariului să o reprezinte concedierea salariaţilor! Comitetul Executiv consideră că directorul general, Alexandru Petrescu, şi directorii CNPR sunt obligaţi de atribuţiile pe care le au, dar şi de salariile foarte foarte mari şi indemnizaţiile de conducere, la fel de mari, să crească veniturile companiei, pentru a face posibile şi majorarea salariilor şi investiţii sau să-i lase pe alţii!”, a fost mesajul transmis de preşedintele SLPR, Matei Brătianu.

Contactat telefonic, liderul structurii locale a organizaţiei sindicale a poştaşilor, Marian Gheorghe, ne-a declarat că la momentul respectiv se afla în pline negocieri la Bucureşti cu reprezentanţii Poştei Române: „Conducerea companiei trebuie să înţeleagă că s-a ajuns la limita de suportabilitate din partea salariaţilor şi că suntem hotărâţi să nu plecăm de aici fără un act adiţional privind majorarea de salariu, dar nu în condiţiile propuse de dumnealor, condiţii pe care nu le putem accepta. Dacă astăzi (ieri – n.r.) nu încheiem un act adiţional, salariaţii sunt hotărâţi să oprească lucrul pe timp nelimitat. Vom vedea cum evoluează lucrurile mai departe”, a spus sursa citată.

Poşta Română este una dintre cele mai mari companii din România, cu peste 24.000 de angajaţi, având în prezent o datorie istorică de 380 milioane lei, care este eşalonată la plată. Compania a revenit pe pierderi anul trecut, după ce în 2014 realizase primul profit net după 5 ani de pierderi. Mai exact, a raportat o cifră de afaceri de 1,07 miliarde lei (peste 242,6 milioane euro) şi o pierdere netă de 33,014 milioane lei (peste 7,4 milioane euro), faţă de un profit net de 22,88 milioane lei în 2014.

Reamintim că poştaşii brăileni au declanşat recent o grevă spontană, la fel cum au procedat şi colegii din alte judeţe, supăraţi că negocierile privind revendicările de ordin salarial bat pasul pe loc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro