Mergi la conţinutul principal

Liderii PSD Brăila, alături de premierul Mihai Tudose în scandalul din partid

• preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, membru în CExN al social-democraţilor a afirmat, ieri, înainte de şedinţa de la Centru că va vota pentru susţinerea  Guvernului Tudose • de asemenea, parlamentarii Nicu Niţă, Emilia Meiroşu, primarul Marian Dragomir, preşedintele CJ Brăila Francisk Chiriac, dar şi prim-vicepreşedintele PSD Brăila, Aurel Simionescu şi-au manifestat susţinerea faţă de actualul premier • totodată, aceştia au ţinut să salute la unison, semnarea contractului pentru proiectul investiţional Podul peste Dunăre • nici politicienii din opoziţie nu văd cu ochi prea buni schimbarea a încă unui Guvern PSD

 

Scut în PSD Brăila pentru premierul Mihai Tudose în lupta internă cu preşedintele partidului Liviu Dragnea. Întrebaţi cu câteva ore înainte de Comitetul Executiv Naţional al PSD de ieri, pe cine susţin în confruntarea “Dragnea vs. Tudose”, toţi liderii organizaţiei judeţene a partidului şi parlamentarii social-democraţi s-au arătat alături de prim-ministru şi de planul acestuia de a restructura Guvernul. O parte dintre aceştia au transmis chiar mesaje de încurajare pe reţelele de socializare. Mai mult, aceştia nu au ratat ocazia de a lăuda reuşitele actualului Executiv, precum şi faptul că înainte cu numai câteva ore de CExN, s-a semnat, printre altele, contractul pentru mega-proiectul investiţional: Podul peste Dunăre.

Preşedintele interimar al PSD Brăila, Ion Rotaru, care este şi membru în Comitetul Executiv, a precizat clar că va vota pentru susţinerea Guvernului Mihai Tudose, convins că în cele din urmă argumentele din cadrul discuţiilor în CEx vor lămuri conflictul intern.

“Dumneavoastră ce spuneţi? Ca brăilean aşa, ce consideraţi? Aţi înţeles răspunsul... Evident că da, îl susţin pe Mihai Tudose. Chiar am închis acum un minut telefonul cu premierul. S-a semnat contractul pentru Pod. Este totul pe linie dreaptă. Nu mai este nimic de întors de aici. Sunt 12 luni proiectare, 36 luni execuţie. Este ceva excepţional. Ca investiţie, ca perspectivă pentru zonă, de creştere economică, de atragere şi pe zona de investitori interesaţi. Dacă reuşim şi partea cealaltă cu drumul expres, posibil autostradă, atunci lucrurile vor fi evident mult mai bune decât sunt în prezent. Eu sper că vor exista suficiente explicaţii astăzi la CExN şi că se va lua o decizie raţională referitor la perspectiva Guvernului, la ce avem de făcut. Pentru că până la urmă oamenii aşteaptă de la noi stabilitate, aşteaptă să punem în practică programul de guvernare, aşteaptă măsuri pentru sănătate, pentru educaţie, pentru salarii, pentru pensii şi mai puţin discuţii şi animozităţi. Eu sper că vom avea înţelepciunea să ajungem la o concluzie rezonabilă pe baza căreia lucrurile să funcţioneze aşa cum trebuie şi să intrăm într-o stare de normalitate”, a declarat Rotaru, cu aproximativ două ore înainte de CExN.

Şi prim-vicepreşedintele PSD Brăila, Aurel Simionescu susţine că Mihai Tudose trebuie lăsat să restructureze Guvernul, dacă aşa simte că poate conduce cel mai bine. Fostul primar al Brăilei a punctat că o demitere a Guvernului nu ar face deloc bine României.

“Noi (n.r. - PSD-iştii) am mai discutat şi între noi, chiar dacă nu la nivel public. Opinia este că îl vom susţine categoric pe domnul Mihai Tudose, prim-ministrul României şi colegul nostru. Dar această susţinere nu este una într-un război, sau într-o contradicţie dintr-aceasta care se acutizează. Este vorba de susţinerea unui prim-ministru al României, şi a Guvernului României, care trebuie să aibă stabilitate pentru a putea lua deciziile necesare şi să ducă mai departe programul de guvernare pentru care partidul a fost votat. Şi pentru ca lucrurile să meargă înainte. Acesta este sensul în care discutăm. Noi am considerat şi considerăm în continuare că ceea ce s-a întâmplat până acum, în perioada de 6 - 7 luni de zile, ne-a arătat că acest Guvern - cu modificările care pot fi, nimeni nu este de neînlocuit, nimeni nu este perfect -, sub conducerea domnului Mihai Tudose poate să meargă înainte şi să rezolve problemele ţării, inclusiv programul de guvernare”, a adăugat Simionescu.

 

Niţă: «Tudose nu suportă minciuna şi să i se impună cineva. Nu vrea marionete»

O părere asemănătoare a avut şi deputatul PSD Brăila Emilia Meiroşu care a salutat pe Facebook faptul că s-a semnat contractul pentru podul peste Dunăre, subliniind că un brăilean a făcut posibilă facilitarea legăturilor dintre comunităţile aflate pe cele două părţi ale fluviului.

“Susţin Guvernul condus de premierul Mihai Tudose pentru că şi-a îndeplinit toate obiectivele propuse şi susţinute în faţa Parlamentului. Îl susţin pe Mihai Tudose, brăileanul, deputatul de Brăila, pentru că a dovedit că este un om de caracter şi puternic. Dar eu sper că, astăzi (n.r. - ieri), soluţiile pe care CEx-ul PSD le va oferi vor fi cele potrivite, astfel încât, să se continue guvernarea într-un ritm chiar mai alert. Şi marea bucurie pe ziua de astăzi este semnarea contractului pentru proiectare şi execuţie pod peste Dunăre, Brăila - Tulcea”, a afirmat Meiroşu.

La rândul său, deputatul Nicu Niţă a ţinut să precizeze că apreciază atitudinea actualului premier, pentru că nu vrea să accepte persoane impuse de şeful de partid, dacă din perspectiva sa acele propuneri nu reprezintă cea mai bună soluţie.

“Eu ţin cu dreptatea. Nu trebuie să sacrificăm un om, un prim-ministru pentru un ministru. Asta în primul rând. În al doilea rând, şi-a atins toate obiectivele din programul de guvernare. Nu are niciun motiv pentru care să îşi dea demisia domnul prim-ministru. Absolut! Bineînţeles că îl susţinem. 300%, îl susţinem! Să poată să guverneze şi să ia de unul singur o decizie, nu în doi... să i se impună pe cineva, indiferent dacă merită sau nu să fie ministru. Are multe proiecte importante, nu doar podul peste Dunăre. S-a semnat şi drumul de la Iaşi - Bacău care duce direct la Braşov. S-a semnat şi cel cu Slobozia - Buzău - Galaţi - Tecuci. S-a semnat şi cel de Ploieşti - Braşov. Dar asta este. Probabil că lumea nu îl cunoaşte la fel de bine cum îl cunoaştem noi. El nu suportă minciuna şi să i se impună cineva. Vrea să lucreze cu oamenii pe care îi consideră că fac treabă. Nu cu marionete. (...) Tudose vrea să conducă cu autoritate şi să facă treabă. Să se cunoască ceva de pe urma unui prim-ministru adevărat. Deci domnul premier Tudose nu va fi marioneta nimănui! Nu suportă aşa ceva şi nu va fi! Şi nici linguşitor!”, a precizat Niţă.

 

Primarul şi preşedintele CJ Brăila, alături de Tudose necondiţionat

Primarul Marian Dragomir a fost printre primii social-democraţi brăileni care şi-a manifestat susţinerea faţă de premierul Mihai Tudose în conflictul iscat la nivel Central, printr-o postare pe reţelele de socializare.

“Îl cunosc pe Mihai Tudose din 1999. Suntem colegi, suntem prieteni şi ne susţinem reciproc. Un proverb românesc spune că după război mulţi viteji se arată. Unii caută să fie prieteni cu toată lumea şi de fapt nu sunt decât proprii lor prieteni. Prietenii adevăraţi nu ţin cont de conjuncturi şi nu aşteaptă să vadă ce se întâmplă pentru a şti cum se poziţionează. Succes Mihai Tudose! Conducătorul unei instituţii (guvern, consiliu judeţean, primărie etc.) trebuie să îşi respecte agenda şi să decidă cele mai bune măsuri pentru realizarea obiectivelor stabilite”, a postat Dragomir.

De altfel, contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, acesta s-a arătat extrem de încântat de semnarea contractului pentru proiectul investiţional privind podul peste Dunăre.

“Consider că proiectul podului peste Dunăre este una dintre cele mai mari realizări pentru dezvoltarea acestei zone. Iar cei care au demarat acest proiect vor rămâne în istorie. Da. Îl susţin pe prim-ministrul Mihai Tudose. Pentru că un om lucrează cu cei cu care este compatibil. Niciodată nu se poate lucra cu cei care îi sunt băgaţi pe gât”, a mai completat primarul.

La rândul său, preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac a dorit să sublinieze că deşi nu are cont de Facebook şi nu îi poate transmite susţinerea sa premierului, aşa cum au făcut-o în decursul zilei de ieri mai mulţi colegi, nu înseamnă că nu îi acordă încrederea sa.

“Sunt foarte bucuros pentru proiectul podului peste Dunăre. Sunt încântat! Mulţumim Guvernului că a semnat contractul. Şi sper să apucăm cu toţii în 2019 să punem prima cărămidă la piciorul podului de la Brăila. Şi cu semnatarii lui şi cu cei care vor mai fi în viaţă. Noi manifestăm o susţinere totală pentru colegul şi prietenul Mihai. Consider că trebuie lăsat să îşi ducă programul de guvernare mai departe. Şi în premisa noilor veşti, iată că nici zona aceasta Galaţi - Brăila nu este uitată. Se pare că avem un premier care se apleacă şi spre zonele în care s-a investit mai puţin în ultimii 27 de ani. Chiar dacă eu nu am cont de Facebook şi susţinătorii Guvernului au postat acolo, în sufletul meu şi eu îl susţin. Ştie foarte bine şi consider că va avea în continuare susţinerea mea necondiţionat”, a declarat Chiriac.

 

Schimbarea unui nou Guvern, un pericol pentru stabilitatea ţării

Asta a fost în linii mari opinia fostului parlamentar de Brăila, FSN/PRM, Ionel Alexandru, care s-a arătat siderat de modul în care social-democraţii au ajuns să se lupte între ei pentru putere. Acesta a ţinut să îşi înceapă comentariul politic cu un citat din Mihai Eminescu: “Cum spunea Eminescu: «Cum nu vii tu, Ţepeş Doamne, ca punând mâna pe ei, Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei». Din punctul meu de vedere, în criza actuală din PSD se vede şi de pe lună că domnul Dragnea îi simte în cefă răsuflarea lui Mihai Tudose, actualul premier, şi este deranjat de faptul că acesta nu i-a executat anumite ordine. Referitor la votul care urmează astăzi (n.r. - ieri), în condiţiile în care va cădea Guvernul Mihai Tudose, cred că PSD-ul va pierde alegerile viitoare în mod clar. Deoarece ceea ce se întâmplă în ograda lor demonstrează o paranoia impardonabilă care nu mai poate fi tratată decât undeva la un spital de psihiatrie. Cred că o serie de lideri ar trebui să îşi reconsidere activitatea. Este un joc mizerabil pe care îl face în momentul de faţă actualul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, ca să îşi schimbe Guvernul ca pe ciorapii săi. Nu se poate aşa ceva într-o Românie democrată! Eu sper să nu se întâmple acest lucru pentru că altfel ne facem de râs pe întreaga planetă”, a declarat Alexandru.

Reamintim că, întrebaţi în urmă cu o săptămână în privinţa scandalului din barca PSD, liberalii brăileni nu au dorit să facă prea multe comentarii, făcând referire doar la consecinţele grave ce ar putea urma, din cauza guvernării iresponsabile a social-democraţilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro