Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liderii Federatiei "Spiru Haret" au hotarit sa boicoteze finalul anului scolar si examenele nationale

Invatamintul brailean a fost scutit in aceasta saptamina de greva japoneza. Liderii organizatiilor din scoli au spus ca pina acum nu s-a pus aceasta problema, a grevei japoneze. Liderul organizatiei sindicale de la Liceul "Panait Cerna", prof. Aurica Toma, a spus ca oricum, prin semnarea acordului intre Guvern si reprezentantii federatiilor sindicale din invatamint greva a fost doar suspendata si ea poate fi reluata oricind. "Pina in aprilie, conform protocolului, trebuia finalizata legea salarizarii in sectorul bugetar si acest lucru nu s-a facut. Practic, am avea motive sa reluam protestele, insa ne gindim la copii. Se apropie perioada tezelor si nu vrem sa ii dam peste cap, asa cum s-a intimplat anul trecut. Despre ceea ce fac celelalte federatii sindicale nu stiu. La noi nu s-a pus problema reluarii protestelor. Nu am vrea sa facem circ. Ma bucur ca Federatia “Spiru Haret” a avut intelepciunea sa lase lucrurile asa in aceasta perioada, chiar daca sintem nemultumiti. Este pentru prima data cind ministrul Educatiei este impotriva celor pe care ii reprezinta. E drept, s-au dat bani, insa mai sint probleme care nu se pot rezolva doar cu bani. La biblioteca au venit ceva fonduri, insa am fi avut nevoie de mai mult pentru ca ne-ar trebui, de exemplu, si citeva albume de arta. Scoala nu mai are copiator. Intram in Europa, dar as fi vrut sa nu fie numai vorbe", a explicat prof. Aurica Toma.
Si la Scoala "George Cosbuc" orele se desfasoara normal, iar profesorii nici nu se gindesc la posibilitatea de a face greva. "Greva japoneza, da, insa greva generala, ca anul trecut, colegii nu mai sint dispusi sa faca. S-a pierdut prea mult in comparatie cu ce s-a cistigat. Trebuie gasite alte forme de protest", a spus liderul sindical al scolii, prof. Panait Morogan. Aceeasi atmosfera era si la Grupul Scolar "Brancoveanu". Profesorii nu mai sint dispusi sa faca greva, insa nu sint multumiti de ceea ce s-a realizat pina acum.
Vineri si simbata, la Ocna Sibiului, a avut loc Consiliul National al Federatiei "Spiru Haret", la care a fost prezent presedintele Sindicatului Invatamint Braila, Valeriu Partene. Acesta a precizat ca liderii federatiei au hotarit sa nu actioneze acum pentru ca nu s-ar obtine nimic, decit o aparitie in mass-media. "La nivelul Consiliului National s-a hotarit sa se faca un referendum pentru a stabili actiunile de protest din acest an scolar, boicotarea finalului de an scolar si a examenelor nationale. Noi am fi vrut sa creasca salariile cu 7% de la 1 ianurie si cu 15% de la 1 octombrie. Atunci probabil ca ar fi fost liniste in sistem. Asa, cu 7% de la 1 aprilie si cu 11% de la 1 octombrie nu sintem multumiti. Noi inca mai asteptam ca ratiunea celor care sint in Guvern sa invinga", a spus presedintele SIB, Valeriu Partene.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii