Mergi la conţinutul principal

Liderii europeni calca in picioare popoarele statelor membre

Presedintele Partidului Initiativa Nationala, deputatul Cosmin Gusa, a fost prezent, ieri, la Braila unde s-a intilnit cu cetatenii din municipiu dar si din localitatile Ianca si Faurei. Intilnirile vor continua si astazi la Insuratei si Chiscani, in cadrul campaniei "In Europa, dar nu asa!", realizata cu sprijinul Grupului Independent Democrat din Parlamentul European, care lupta impotriva actualei Constitutii Europene ce influenteaza luarea deciziilor de la Bruxelles. Prin aceasta campanie, reprezentantii PIN urmaresc informarea populatiei, in special cea din localitatile mici si mijlocii, despre institutiile europene si legislatia europeana. "De exemplu, conform tratatului de aderare, tara noastra nu mai poate sa cultive cinepa, desi era un mare cultivator, nu mai are voie sa planteze piersici, decit 450 ha, asa s-a semnat documentul. Romania are o cota de griu la nivel european ce reprezinta jumatate din cit produce in mod normal, cu cealalta jumatate nu stiu de facem. Romania produce la ora actuala circa 5,1 mld litri de lapte pe an, iar cota negociata de politicienii nostri este de 3 miliarde de litri, restul nu putem sa-l comercializam. Marea problema a taranului roman este ca nici aceasta cantitate nu o sa o poata acoperi deoarece trebuie sa respecte niste standarde pe care noi nu sintem in stare sa le asiguram. In tara noastra sint un milion de producatori de lapte, de ferme si doar 1000 indeplinesc conditiile UE. Viile hibride din Romania vor fi distruse pentru a fi inlocuite cu vie nobila, iar din toate soiurile de mere, doar trei sint acceptate, restul nu se mai pot cultiva, si lista poate continua", a precizat Cosmin Gusa.
Printre cetatenii care s-au intilnit, ieri, cu presedintele PIN fiind informati despre astfel de decizii care ii afecteaza in mod direct, se numara si cei din orasul Ianca. Oamenii au stat de vorba cu deputatul chiar la tirgul alimentar amenajat in oras, exprimindu-si ingrijorarea ca nu isi mai pot vinde produsele, pentru ca nu corespund normelor europene. O alta problema ridicata de cetateni a fost aceea a desfiintarii tirgului de animale, in aceste conditii fiind nevoiti sa vinda animalele la geambasii care vin prin sat si le ofera preturi de nimic.

Pe Tariceanu si Nastase cetatenii i-ar lua la bastoane

In urma vizitei efectuate la Ianca, concluzia lui Cosmin Gusa a fost una singura, aceea ca revolta oamenilor impotriva actualului sistem este atit de mare, incit este foarte greu ca cetatenii sa se mai poata pune de acord cu politicienii.
Ieri, presedintele PIN a efectuat o vizita si in Piata Mare din municipiu, pentru a discuta cu comerciantii, dupa care a mers la Faurei unde a avut o intilnire cu oamenii la Caminul Cultural.
Astazi, Cosmin Gusa va merge la Tirgul organizat la Insuratei, dupa care se va intilni cu localnicii la Caminul Cultural. Tot astazi, reprezentantii PIN se vor intilni si cu cetatenii din localitatea Chiscani.
Presedintele PIN a mai declarat ca il intereseaza foarte mult sa mearga numai in localitatile mici si mijlocii, prin comune, deoarece acolo nu se duce nimeni. El spune ca in cadrul intilnirilor cu oamenii nu a auzit nici macar un nume de politician care sa fie laudat, totusi cetatenii vor sa vorbeasca, nu sint total dezamagiti, desi sint unii pe care i-ar lua la bastoane, de exemplu peTariceanu sau Nastase. In cadrul acestor intilniri, Cosmin Gusa intentioneaza sa ii determine pe oameni sa voteze impotriva actualei Constitutii Europene, daca se va pune problema.
"Am avut o surpriza cind am vazut ca liderii europeni sint de acord ca viitorul tratat constitutional sa nu mai fie supus referendumurilor din statele membre. Adica dam o lege, Constitutia Europeana, care bate ca si putere Constitutia Nationala, dar ce fac desteptii de lideri, nu mai vor sa o dea popoarelor sa o aprobe, o aproba ei intre ei. Pai, daca e un act european, care bate orice act votat prin referendum, cum isi permit ei sa o aprobe fara a organiza referendum", a spus indignat deputatul Cosmin Gusa. El a precizat ca, in acest sens, o reprezentanta PIN in Parlamentul European a initiat o actiune la Bruxelles, prin care s-a adus un buldozer in fata Parlamentului European, cu ocazia Consiliului European, ce semnifica faptul ca vointa cetateanului este practic calcata in picioare si actuala sedinta a CE inseamna victoria politicienilor asupra cetatenilor, in conditiile in care se va adopta forma actuala a Constitutiei Europene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu