Mergi la conţinutul principal

Licitatie aranjata, pentru terenul din Blasova

O noua aminare, in luarea unei decizii cu privire la inchirierea a cinci ha de teren, detinute de Consiliul Judetean Braila, in zona lacului Blasova. CJ a luat ieri in discutie, in plenul sau, proiectul de hotarire cu privire la inchirierea prin licitatie pentru o perioada de 10 ani a terenului respectiv, insa, dupa ce consilierii au facut o serie de comentarii si au cerut operarea de modificari in textul documentului, s-a decis aminarea luarii unei decizii, pentru o sedinta viitoare.
Primul care a ridicat obiectii cu privire la caietul de sarcini al licitatiei a fost consilierul democrat Mario Da' Ross, care a spus ca lui si colegilor sai din PD le miroase de la o posta a licitatie aranjata: "Vrem sa scoatem la licitatie pentru inchiriere acest teren, este un lucru bun, pentru bugetul CJ. Mi se pare, in schimb, ca aceasta licitatie este deja adjudecata din moment ce sint trecute in caietul de sarcini niste conditii care limiteaza participarea la licitatie. Spre exemplu, "realizarea unui sediu de ferma piscicola, cu spatii de cazare muncitori, spatii de prelucrare si depozitare a produselor acvatice, precum si infiintarea unei plantatii anexe, care sa contina pomi fructiferi, vita de vie si gradina de legume". In conditiile acestea, cred ca singurul care se poate prezenta este cel care deja are in administrare zona, pentru ca altcineva sa prelucreze peste in acest spatiu mi se pare ca nu se poate. In expunerea de motive se spune ca se doreste "crearea unui spatiu de odihna, turism si agrement in judetul nostru", deci, a unei zone agroturistice. Sa intelegem ca, de fapt, asta este motivul pentru care scoatem noi la licitatie acest teren? Cred ca ar trebui refacut caietul de sarcini, in asa fel incit oricine participa la licitatie sa aiba sanse egale. In forma aceasta, noi, consilierii PD, nu putem vota pentru".
Vicepresedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Chiru, a fost si el de parere ca licitatia organizata este una cu un cistigator deja stiut, si considera ca nu are rost sa se mai simuleze concurenta. El i-a sugerat presedintelui Stancu: "Parerea mea este ca totul e deja aranjat, si ar trebui sa ne spuneti cine este cel care va cistiga. Va spun, e aranjata asa de bine, ca deja cistigatorul se stie. Eu zic sa ne spuneti dvs. cine trebuie sa cistige, si noi sintem de acord". Intrebat de redactorul "Obiectiv" cine este cistigatorul dinainte stiut, Chiru ne-a declarat: "Am semnale clare ca terenul respectiv va reveni familiei lui Stancu, in sensul ca va cistiga asa-zisa licitatie un apropiat de-al lui Stancu, cel care administreaza lacul Blasova. Acesta e un intermediar, omul fiind bagat in fata, ca sa i se piarda urma lui Stancu, se numeste Gropineanu".
Ca urmare a comentariilor consilierilor - altele decit cele doua mentionate anterior -, care vizau chestiuni legate de forma documentului, si mai putin de fond, Stancu a propus aminarea discutarii acestui proiect de hotarire: "Rog comisiile de specialitate sa isi spuna punctul de vedere cu privire la completarea caietului de sarcini, cu respectarea legii, si sa se dea toate explicatiile necesare consilierilor". In ceea ce priveste acuzatiile lui Chiru, presedintele CJ a precizat in plen ca nu s-a ocupat el de intocmirea documentatiei, nu se va implica nici in licitatia propriu-zisa si, ca atare, nu are cum sa influenteze rezultatul acesteia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu