Mergi la conţinutul principal

UPDATE: Ședință de îndată la CLM pentru rectificarea unor erori materiale la proiectul care vizează scoaterea la licitație a ștrandului

* consilieri municipali s-au întrunit, astăzi, la ora 16:30, într-o ședință de îndată a CLM Brăila pentru a îndrepta câteva erori materiale la hotărârea de Consiliu din luna iunie care viza scoaterea la licitație pentru închiriere a ștrandului pentru copii * potrivit primarului Marian Dragomir, modificările nu încurcă deloc desfășurarea licitației publice ale cărei proceduri deja au fost demarate

 

UPDATE: Membrii CLM Brăila s-au întrunit, astăzi, la ora 16:30, în sala 404 a palatului administrativ pentru a rectifica unele erori materiale strecurate în hotărârea de Consiliu privind scoaterea la licitație pentru închirierea ștrandului pentru copii. Este vorba despre două greșeli de redactare care s-au strecurat în ANEXA 1 a proiectului aprobat în luna iunie, dar care ar fi afectat licitația, una dintre ele făcând referire la termenul de depunere a ofertelor, după cum a explicat primarul Marian Dragomir.

”Se aprobă îndreptarea erorilor materiale strecurate în Anexa nr. 1 la HCLM nr. 307/27.06.2018, după cum urmează: 1. La capitolul II, subcapitolul 2.3. alin. (7), se va citi în mod corect 15 minute în loc de 60 de minute, cum greșit s-a tehnoredactat; 2. În anexa nr. 6 la caietul de sarcini, capitolul III, pct. 3 și capitolul VII, pct. 7.1.13.2, se va citi «locatar»  în loc de «locator», cum greșit s-a tehnoredactat”, sunt modificările aduse proiectului.

Întrebat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” dacă în urma acestor modificări procedurile licitației sunt îngreunate sau dacă aceasta se va relua, edilul-șef a precizat că nu se pune problema de așa ceva și că licitația va merge mai departe.

”Continuă procedura. Nu se schimbă absolut nimic. A fost o greșeală materială. Am avut niște întreruperi de energie electrică și nu s-a salvat ultima variantă a documentului. E o chestiune minoră, dar pentru a nu exista niciun fel de dubiu am vrut să facem ședința ca să corectăm acea eroare. Pe toate paginile scria 15 minute, numai pe o pagină, undeva scria 60 de minute. Dar nu vrem să existe interpretări. Oricum s-a ales varianta care este în beneficiul celor care depun oferte, pentru că este o extindere nu o restrângere. Așa cum scria pe pagina respectivă, ei ar fi trebuit să depună oferta cu 60 de minute înainte de data și ora limită. Dar corect este cu 15 minute înainte de închiderea licitației. Este mai mult”, a precizat Dragomir.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate, fără niciun fel de discuții. La ședință au fost prezenți 20 de consilieri. Au lipsit motivat 6 consilieri (PSD-istul George Caranica, PNL-iștii Sorin Ioniță, Marian Fusea, Cristian Pricop, Dan Păun de la ALDE și PND-istul Bogdan Botea) și unul nemotivat - Gina Ilie (care a demisionat).

 

STIRE INITIALA: Licitaţie pentru închirierea Ştrandului pentru copii

• de astăzi în două săptămâni, mai precis miercuri, 18 iulie, expiră termenul final de înscriere la procedură • închirierea se face pe o perioadă de 5 ani cu posibilitatea prelungirii • în cadrul licitaţiei se va puncta cu 40% preţul oferit şi cu 60% investiţiile propuse de viitorul chiriaş

 

Zilele acestea, a apărut în presa naţională, precum şi în cea locală, anunţul de licitaţie privind închirierea pe o perioadă de minim 5 ani a Ştrandului pentru copii, situat chiar pe faleza Dunării în dreptul Palatului Administrativ. Preţul minim de pornire a licitaţiei este de 3.000 lei/lună, inclusiv TVA, dar complementar, la evaluarea ofertei va atârna greu în balanţă şi lista investiţiilor de modernizare a complexului respectiv, propuse şi asumate prin contract de către viitorul chiriaş. De punctat că ponderea celor două componente în acordarea scorului final pentru ofertele depuse este de 40% pentru componenta preţ şi 60% pentru componenta investiţii. Mai trebuie adăugat că prin viitorul contract chiriaşul se va obliga la implementarea planului investiţional propus în maxim 2 etape: minim 50% până la finele lunii aprilie 2019, iar a doua etapă, un an mai târziu, în cazul neîndeplinirii acestei obligaţii contractul urmând a fi automat reziliat. La fel se va întâmpla şi dacă viitorul chiriaş va întârzia cu plata chiriei lunare.

Foarte important, autoritatea contractantă a menţionat în mod special în caietul de sarcini obligaţia ca în maxim 30 de zile de la semnarea contractului, noul chiriaş să deschidă ştrandul astfel încât să fie acoperită şi perioada rămasă din actualul sezon estival 2018.

Termenul limită de depunere a ofertelor expiră miercuri, 18 iulie, ora 10.45, iar organizatorul licitaţiei este Serviciul de Utilitate Publica de Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) Brăila. Caietul de sarcini şi documentaţia de atribuire se pot cumpăra de la sediul SUPAGL Brăila, contra sumei de 300 lei. Eventualele solicitări de clarificări cu privire la caietul de sarcini se pot depune până pe data de 11 iulie şi numai de către persoanele care l-au achiziţionat, SUPAGL având obligaţia să răspundă în maxim două zile lucrătoare de la primirea acestora.

Şedinţa publică de deschidere a ofertelor va avea loc tot miercuri, 18 iulie, ora 11.00 la sediul SUPAGL.

Reamintim că, firma care a administrat ştrandul pentru copii de pe faleza Dunării în ultimii 11 ani a solicitat, la sfârşitul anului trecut, rezilierea contractului cu Primăria. După cum ne-a informat viceprimarul Doiniţa Ciocan, rezilierea contractului s-a făcut la cererea firmei “Temptation Summer Club”, din cauza unor dificultăţi financiare invocate de agentul economic. Obiectivul a fost ulterior preluat de SUPAGL care a început demersurile pentru închirierea către o altă firmă privată interesată. Săptămâna trecută întreaga procedură pentru licitaţie a fost aprobată de Consiliul Local Municipal Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro