Mergi la conţinutul principal

Licitaţie electronică pentru laptele şcolarilor

Astăzi, începând cu ora 14.00, începe bătălia în spaţiul virtual al licitaţiilor electronice din SEAP pentru contractul de 3,8 milioane lei aferent componentei "Lapte" din programul guvernamental "Lapte-Corn". Anunţul licitaţiei a fost publicat zilele trecute în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), iar denumirea completă a contratului este "Furnizarea de produse lactate pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore, din municipiul şi judeţul Brăila, în anul şcolar 2012 - 2013".
Produsele ce urmează a fi achiziţionate în cadrul licitaţiei sunt produse lactate, însemnând lapte UHT, lapte pasteurizat şi iaurt - în ambalaje de 200 g/unitate. Pentru menţinerea stării de sănătate şi nutriţie a copiilor, laptele de consum care se va administra trebuie să aibă minim 3,2% proteine şi minim 1,8% grăsime. Data limită minimă de consum va fi de 24 de ore pentru lapte dulce, cinci zile pentru iaurt şi 48 de ore pentru produse de panificaţie. Pentru zonele în care se va face distribuţie săptămânală, se vor putea da copiilor produse lactate rezistente o perioadă de 5 zile (iaurt şi lapte UHT).
Revenind la procedura de licitaţie, criteriul de atribuire este "preţul cel mai scăzut", cu pas minim de licitare 382,16 lei. Aşa cum am spus, licitaţia începe astăzi, 27 august, la ora 14.00 şi se încheie a doua zi la aceeaşi oră, pe toată perioada celor 24 de ore ofertanţii putând vedea cea mai bună ofertă.
În programul guvernamental "Lapte-Corn" se înscriu 284 de şcoli, grădiniţe şi licee din municipiu şi judeţ, cu un efectiv de 33.276 de copii, însemnând 7.149 preşcolari, 13.790 elevi la clasele 0 - IV şi alţi 12.007 elevi din ciclul gimnazial.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro