Liceul Teoretic “C. Angelescu” Ianca, gazda cercului metodic al directorilor unităților de învățământ liceal, profesional și postliceal din Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Liceul Teoretic “C. Angelescu” Ianca, gazda cercului metodic al directorilor unităților de învățământ liceal, profesional și postliceal din Brăila

• cu această ocazie, Liceul “C. Angelescu” Ianca a prezentat cele două programe pilot pe care le implementează: “Descentralizarea curricularăși “Catalogul electronic”

 

Săptămâna trecută, pe 16 noiembrie 2022, Liceul Teoretic “Constantin Angelescu” din Ianca a fost gazda cercului metodic al directorilor unităților de învățământ liceal, profesional și postliceal din Brăila. Activitățile desfășurate în cadrul întâlnirii au vizat schimbul de bune practici centrate pe reducerea ratei de părăsire timpurie a școlii, sporirea accesului la educația de calitate, asigurarea politicilor de echitate socială și asigurarea șanselor egale la educație.

Evenimentul a fost organizat împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Casa Corpului Didactic Brăila și Sindicatul “Învățământ” Brăila, invitați fiind și 18 reprezentanți ai Direcției de Învățământ Cahul, coordonați de prof. Valeriu Baban. Printre participanți s-a numărat și echipa managerială a Liceului Teoretic “Petru Rareș” din Soroca, Republica Moldova, unitate de învățământ cu care Liceul Teoretic “C. Angelescu” Ianca are încheiat un parteneriat educațional din 2019. Mai trebuie punctat că la acest eveniment a participat online și Staș Marian, expert în educație, inițiatorul transformărilor curriculare din sistemul de educație.

În cadrul activităților, echipa managerială a Liceului Teoretic “C. Angelescu” Ianca a prezentat cele două programe pilot pe care le implementează în prezent. Primul este “Descentralizarea curriculară”, program pilot prin care echipa managerială a identificat oportunitatea pilotării unor elemente inovative la nivel de curriculum, astfel încât, începând din anul școlar 2022-2023, disciplinele de studiu din trunchiul comun de la nivel gimnazial și liceal sunt organizate diferit. Concret, disciplinele care au alocate în planul cadru 1 și 2 ore/săptămână se studiază modular; iar disciplinele care au alocate în planul cadru 3 și 4 ore/ săptămână se studiază în mod tradițional (în fiecare săptămână). Tot în mod tradițional se studiază și educația fizică și sportul, dirigenția, biologia (în clasa a XII-a, specializarea matematică-informatică) și opționalele.
Cel de-al doilea program-pilot implementat în prezent de Liceul “C. Angelescu” Ianca este “Catalogul electronic”, proiect început din anul
școlar 2021-2022.

“Prin intermediul catalogului electronic părinții (reprezentanții legali) erau informați în timp real, prin SMS, cu situația școlară a elevilor. Acesta a reprezentat cel mai mare beneficiu, absenteismul reducându-se considerabil, iar situația școlară a elevilor s-a îmbunătățit. De asemenea, aplicația pune la dispoziție rapoarte cu privire la note și absențe, ceea ce a ușurat efortul administrativ al școlii. Din anul școlar 2021-2022 unitatea noastră folosește exclusiv catalogul electronic și avem în lucru și un proiect inovativ cu privire la digitalizarea arhivei școlii (documentele cu caracter permanent)”, a declarat prof. Emil Ștefănuț Dragomir, directorul liceului.

În cadrul cercului metodic, reprezentanții Liceului “C. Angelescu” Ianca au mai prezentat un proiect: pilotarea testării standardizată desfășurată în anul școlar 2021-2022, conform Ordinului Ministerului Educației nr. 3835/13.05.2022. Evaluarea standardizată s-a organizat pentru elevii claselor I-VII (disciplinele română și matematică) și IX-XI (română și matematică/istorie).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro