Mergi la conţinutul principal

Liceul Tehnologic ”Edmond Nicolau”, Brăila, partrener într-un nou proiect Erasmus+

Într-o epocă a globalizării, care demontează valorile autentice naţionale, pasionaţi de lucrul vechi şi frumos, de tradiţiile şi meşteşugurile populare, membrii echipei proiectului TOOLS  își propun  să mobilizeze eleviii și cadrele didactice din  Liceul Tehnologic „Edmond Nicolau”, Brăila, spre recondiționarea obiectelor vechi de patrimoniu, prin coasere, prin asamblare și punerea lor în valoare în micul muzeu al liceului.

 

În cadrul programului Erasmus+ , Liceul Tehnologic „Edmond Nicolau”  este prezent cu proiectul ”Traditional and original objects in a learning school” (TOOLS), nr. de referință 2020-1-PLO1-KA229-081472_5, cu  un grant câștigat în valoare de  26.517 EURO. Proictul vine în sprijinul elevilor, dar și a întregii  comunități prin obiectivele propuse: revitalizarea tradițiilor, identificarea unor asemănări și diferențe între tradiții și obiceiuri din diferite țări, precum și integrarea  socială, economică și culturală a elevilor.

Pe parcursul a 2 ani, 2020-2022, Proiectul TOOLS va reuni cinci țări participante: România, Turcia, Italia, Portugalia și Polonia-coordonator proiect, motivând elevii de a păstra  valorile tradiționale peste ani.

Elevii din cele cinci țări, în calitate de beneficiari direcți ai proiectului, vor participa activ la toate activitățile propuse, prin intermediul cărora vor descoperi si vor transmite mai departe valorile tradiționale din fiecare țară. Împletirea dintre tradițional și modern se va regăsi la finalul fiecărei activitati prin realizarea de QR-uri.

Coordonarea proiectului la nivelul Liceului Tehnologic „Edmond Nicolau”, Brăila este realizată de  prof. Turcoianu Teodora, iar echipa de implementare este formată din:  prof. Ene Magdalena, directorul liceului și managerul de proiect,  prof. Radu Geanina, prof. Necoară Adina, prof. Dună Magdalena, prof. Florea Felicia, Ciocla Mihai- informatician și Dumitrașcu Mihaela- contabil, Balaban Alina-secretar.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro