Mergi la conţinutul principal

Liceul Tehnologic “G. Moisil”, gazda unui proiect Erasmus +

• în perioada 11-14 iunie, reprezentanţi din Grecia, Turcia, Spania, Portugalia şi Italia s-au aflat în oraşul nostru • pe lângă activităţile specifice proiectului, programul a cuprins vizite la diverse obiective turistice pentru a le prezenta astfel oaspeţilor cultura şi tradiţiile locale

 

În perioada 11-13 iunie, Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” Brăila a fost gazda unei întâlniri internaţionale în cadrul proiectului ERASMUS + KZ-202 “Teaching and learning microcontrollers via PICBasicPro (PBP) language in VET”, cu numărul “2016-1-TR01-KA202-033963”. Cu această ocazie, reprezentanţii unor instituţii de învăţământ tehnice din Grecia, Turcia, Spania, Portugalia şi Italia au venit în oraşul nostru.

Festivitatea de primire a invitaţilor a avut loc pe 12 iunie la sediul liceului, oaspeţii fiind întâmpinaţi, în mod tradiţional, cu pâine şi sare. A urmat apoi un tur al şcolii, unde participanţii au vizitat sălile de clasă, laboratoarele, cancelaria şi terenurile de sport. Alături de cadrele didactice ale şcolii, la întâlnire a participat şi prof. Daniela Condei, inspector discipline tehnice în cadrul ISJ Brăila.

În ziua următoare, pe 13 iunie, oaspeţii au fost primiţi la Primăria Municipiului Brăila de către edilul Marian Dragomir şi viceprimarii Doiniţa Ciocan şi Alexandru Jantea. Pentru ca şederea partenerilor implicaţi în proiect să fie una cât mai plăcută, echipa de proiect de la “Moisil”, coordonată de directorul Alexandru Diţă, a avut grijă ca, pe lângă activităţile specifice proiectului, programul să cuprindă şi vizite la diverse obiective turistice prin care să le prezinte acestora cultura şi tradiţiile locale. Astfel, invitaţii au vizitat Biserica Greacă şi s-au întâlnit cu reprezentanţii comunităţii greci din Brăila. Desigur, din program nu a putut lipsi un tur al Centrului Vechi. A urmat apoi o oprire la Casa “Goangă”, acolo unde vizitatorii au avut parte de un spectacol muzical.

Calendarul activităţilor a cuprins şi vizite în oraşul Măcin şi comuna Greci, judeţul Tulcea, acolo unde s-au întâlnit cu membrii comunităţii turce, respectiv reprezentanţii comunităţii italiene.

Acest proiect îşi propune ca, în urma unui schimb de experienţe, să le ofere elevilor de la liceele tehnologice din cele şase ţări partenere un suport de curs pentru un opţional la specializarea electronică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro