Mergi la conţinutul principal

Liceul Tehnologic “Edmond Nicolau”, în vizită în Turcia

în luna martie, doi profesori şi cinci elevi ai liceului au participat la o mobilitate în Biga, regiunea Çanakkale -Turcia

 

Liceul Tehnologic “Edmond Nicolau” Brăila, România, a participat, alături de Polonia (coordonator) şi Republica Macedonia, în intervalul 25-29 martie 2019, la a doua mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+, acţiunea cheie KA2, cu titlul “The mystery lies in QRs – coding and decoding in education”, nr. de referinţă 2018-1-PL01-KA229-051254_2. Mobilitatea a fost finanţată de Comisia Europeană şi s-a desfăşurat în Biga, regiunea Çanakkale -Turcia, la aceasta participând prof. Teodora Turcoianu şi Adina Necoară, însoţite de cinci elevi de clasa a XI-a.

Pe parcursul celor cinci zile, profesorii şi elevii au vizitat liceul din Biga, au discutat cu elevii şi dascălii gazdă, au realizat QR-uri, au organizat o expoziţie a acestora şi au vizitat diferite obiective turistice. Profesorii şi elevii celor patru ţări au vizitat Muzeul Troia şi ruinele cetăţii, descoperind o parte din istorie.

Excursia a continuat în Bursa, un oraş cu peste 3 milioane de locuitori, unde grupurile au vizitat Moscheea Verde şi Assos. Moscheea Verde este cunoscută şi sub numele de Moscheea Sultanului Mohamed I şi a fost construită în 1419- 1420. Cupola centrală este construită din marmură albă, iar pereţii sunt decoraţi cu mozaic de culoare verde-albastru.

Assos este un alt obiectiv turistic al Turciei, datat din anul 530 î.Hr., unde se poate vedea vechiul Templu al Atenei, cu acele coloane impunătoare pe care elevii Liceului Tehnologic “Edmond Nicolau” l-au vizitat.

Pe parcursul celei de-a doua mobilităţi, atât profesorii, cât şi elevii, au avut şansa de a socializa, a conversa în limba engleză şi de a face schimb de experienţă. Profesorii şi elevii ţării gazde au avut grijă permanent să le asigure oaspeţilor un climat favorabil, familiile gazdă fiind atent selectate.

La sfârşitul perioadei, elevii şi profesorii au participat la ceremonia înmânării certificatelor de participare la mobilitatea din Turcia. Momentul a fost emoţionant, deoarece, pe parcursul celor cinci zile, s-au legat prietenii atât între elevii celor patru ţări, cât şi între profesori. 

Proiectul continuă şi în anul şcolar următor, 2019-2020, la Liceul Tehnologic “Edmond Nicolau”, fiind implicaţi şi viitorii elevi de clasa a IX-a de la următoarele specializări: Tehnician în gastronomie, Tehnician analize produse alimentare, ospătar, chelner, vânzător în unităţi de alimentaţie; Bucătar, Brutar, patiser, preparator produse făinoase (învăţământ dual); Confecţioner produse textile (învăţământ dual); Zugrav, ipsosar, vopsitor, tapetar; Zidar, pietrar, tencuitor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro