Liceul de Arte, pericol major de prăbuşire în cazul unui cutremur puternic | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Liceul de Arte, pericol major de prăbuşire în cazul unui cutremur puternic

* este vorba despre corpul B al unităţii de învăţământ, care se afla pe lista şcolilor cu rism seismic I, publicată recent de Ministerul Educaţiei * în acest corp de clădire învaţă 400 elevi

 

 

 

Liceul de Arte „Harclea Darclee” din Brăila figurează pe lista celor 21 de şcoli din România care s-ar prăbuşi în cazul unui cutremur puternic. Vorbim doar despre corpul B al liceului, construit în anii '70, situat pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza nr. 184, unde învaţă 400 elevi de la mai multe specializări.

Lista cu şcolile cu risc seismic I a fost publicată recent de Ministerul Educaţiei. În total sunt 39 clădiri în toaţă ţara care nu ar rezista unui cutremur mare, din care doar 21 sunt în uz. Dintre aceste 21 de clădiri, 15 clădiri au destinația săli de clasă/laboratoare, adică în ele îşi desfăşoară activitatea elevi şi profesori, iar 6 clădiri au alte destinații.

Ministerul Educației a solicitat conducerilor inspectoratelor școlare ca, împreună cu autoritățile locale, să identifice soluții pentru relocarea preșcolarilor/elevilor care învață în clădiri clasificate ca având grad de risc seismic I și care sunt în uz.

Școlile și instituțiile de învățământ care prezintă risc crescut în caz de cutremur, potrivit expertizărilor realizate, vor intra cu prioritate într-un proces de consolidare și reabilitare printr-un program guvernamental ce va fi aprobat de Guvern. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a solicitat ca, pe lângă programele finanțate de la bugetul de stat, să fie avute în vedere proiectele susținute din fonduri europene. Ministerul Educației, în parteneriat cu Banca Mondială, derulează deja un proiect în valoare de aproape 100 milioane euro, care are drept scop reabilitarea, consolidarea și/sau construirea unor școli din zonele cu cel mai mare risc seismic din România”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro