O situatie neplacuta este si la Liceul "Iorga". Aceasta cladire, de patrimoniu, a intrat cu greu intr-un program de reabilitare. Cind, in sfirsit, anul acesta a reusit, au si aparut probleme pentru ca sumele acordate sint considerate de constructori prea mici pentru complexitatea lucrarilor necesare, iar urmarea a fost ca la licitatiile pentru desemnarea executantului nu s-a inscris nici o firma. "Trebuia sa intram in program si sa ne mutam din scoala. Din acest motiv nici nu am mai pregatit scoala pentru noul an. La inceputul lunii septembrie trebuia sa cunoastem executantul, sa discutam cu el cum vom face. Acum, daca la licitatie nu s-a inscris nici o firma, trebuie sa fie autorizata de Ministerul Culturii si in tara sint putine, mai aminam cu o luna inceperea lucrarilor. Vom da o fata scolii si incepem acest an in scoala noastra. Pina nu se stabileste exact constructorul nu plec din scoala pentru ca la “Balcescu” asa s-a facut si a stat scoala goala un an si jumatate pina au inceput sa lucreze. Am avut probleme cu cei de la Directia pentru Cultura la proiect, dar am fost personal cu dosarul direct la Minister si am obtinut aprobare in doua saptamini. Aici ar fi durat citeva luni, si nu se stia daca obtineam aprobarea. Daca incep lucrarile am putea sa ne mutam in vechiul sediu al Grupului Scolar "Aslan", sa invatam in doua schimburi, dar va fi greu. Oricum, nu ma mut pina nu vad buldozerul aici. Nu vreau sa patesc ca cei de la “Balcescu”. Deja unii copiii de clasa a VIII-a au plecat de la noi din cauza acestei incertitudini", a explicat directorul Mircea Morosan.
Nici la Scoala "Nedelcu Chercea" noul an nu va incepe in liniste. Din cauza ca in octombrie va intra in reabilitare corpul vechi, elevii vor fi nevoiti sa invete in doua schimburi, intr-un singur corp.
Probleme de acest gen vor fi si la Liceul cu Program Sportiv, dar de mai mica amploare. Aici intra in reabilitare gradinita si internatul, dar elevii vor avea scoala pregatita pentru noul an.