Mergi la conţinutul principal

Liceul de Arta a inceput cursurile in cladirea reabilitata

Din acest semestru, Liceul de Arta se poate lauda cu spatii de nivel european. Reabilitarea cladirii si construirea unei mansarde, lucrari in valoare de peste 300.000 de euro, au adus scolii nu numai clase frumoase, cu mobilier nou, dar si spatii suplimentare de lucru, absolut necesare pentru ca activitatea sa se desfasoare in bune conditii.
La mansarda s-au realizat zece ateliere, sase pentru arta plastica: arta monumentala, textile, grafica si design, educatie plastica pentru gimnaziu, pictura si arhitectura. In alte patru ateliere studiaza elevii de la clasele de muzica: pian, vioara, chitara, teorie si o sala mare, multifunctionala, pentru istoria artelor sau alte activitati, dotata cu videoproiector si ecran. La etajele inferioare clasele erau aranjate, curate, elevii puteau invata normal, chiar erau foarte bucurosi pentru ca au revenit in scoala lor si nu se mai chinuie prin alte scoli. De saptamina viitoare, cind se va aproba cota de gaze pentru centrala termica, in atelierele de la mansarda va fi si caldura. Cu toate acestea, elevii erau fericiti in salile luminoase, curate si se bucurau de mobilierul nou. Pentru clasa de arhitectura s-a comandat mobilier special, iar pentru celelalte 12 clase reabilitate s-a comandat de asemenea, mobilier nou obisnuit, cu banci individuale. "Pentru ca unele clase au vrut sa-si pastreze mobilierul facut de parinti in urma cu un an, doi, am dus mobilierul nou in celalalt corp de cladire, in alte clase, astfel ca acum avem in scoala mobilier foarte bun, obtinut prin programul guvernamental. Din fondul scolii am cumparat in toate clasele si pe holuri acelasi tip de cornize, de perdele. Am extins reteaua de Internet si la mansarda, ca sa aiba copiii tot ce le trebuie pentru grafica pe calculator si pentru studiul istoriei artelor. Bucuria finalizarii reabilitarii si construirii mansardei este mare. Primul semestru a fost chinuitor. Multumesc parintilor ca ne-au inteles, pentru ca am avut ore scurte, pauze scurte si multa alergatura. Acum ne-am intors in scoala noastra si sintem incintati", a spus prof. Adrian Simion, directorul Liceului de Arta "Hariclea Darclee". Mobilierul vechi al scolii a fost oferit scolilor din Gropeni si Bertestii de Jos. Tablele vechi, din sticla, au fost pastrate acolo unde se putea, restul fiind inlocuite cu table noi. Acum, la Liceul de Arta mai sint disponibile pentru scoli alte sapte table vechi.
Tot cu ocazia acestei reabilitari s-a modernizat si holul de la intrare, unde se va amenaja Galeria "Gheorghe Naum". Directorul Adrian Simion a explicat ca au fost deja comandate simeze moderne pentru viitoarele expozitii, spatiul urmind sa fie inaugurat la sfirsitul lunii februarie, cu ocazia festivitatii de premiere a Concursului "Ion Gata - in memoriam", aflat la cea de-a XIV-a editie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro