Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liceenii si profesorii vor fi informati despre pericolul SIDA

In acest an scolar, in liceele brailene se va desfasura un proiect de sensibilizare si informare despre HIV/SIDA si de promovare a incluziunii sociale a celor afectati. Prima etapa s-a desfasurat in perioada 28 - 30 septembrie, cind sase specialisti ai Centrului de Asistenta Psihopedagogica (CJAP) au deschis oficial proiectul prin participarea la cursul de formare in problematica HIV/SIDA. Tot atunci s-a lansat si site-ul "www.stopsida.ro". Acum vor urma cursuri de instruire cu cadrele didactice din licee, care la rindul lor vor transmite informatia liceenilor. Prima sesiune de informare pentru cadrele didactice din judetul Braila va avea loc simbata, 21octombrie, ora 9.00 la Liceul Pedagogic "D. P. Perpessicius" Braila.
Pentru desfasurarea in bune conditii a sesiunilor informative la clase, o echipa mobila formata din specialisti ai CJAP si ai Fundatiei "Romanian Children’s Appeal" Bucuresti va asigura suport si monitorizare si vor distribui materiale informative elevilor si profesorilor.
Obiectivele acestui proiect sint pregatirea, prin intermediul a sapte sesiuni de informare, a 175 de consilieri scolari si cadre didactice capabile sa organizeze si sa desfasoare un program de informare si sensibilizare HIV/SIDA in licee si scoli de arte si meserii din judetul Braila, intelegerea problematicii HIV/SIDA si prevenirea acesteia prin modificarea comportamentului sexual de risc in rindul a aproximativ 14.000 de tineri si abordarea unor probleme precum discriminarea dintre sexe, traditii culturale, inclusiv accesul la educatie al copiilor care traiesc cu HIV/SIDA.
Actiunea este organizata de Fundatia "Romanian Children’s Appeal" Bucuresti si Inspectoratul Scolar Judetean Braila, reprezentat de CJAP, finantarea fiind asigurata de Guvernul Republicii Irlanda.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii