Şi la probele de verficare a competenţelor digitale aproape trei sferturi dintre cadidaţii înscrişi au obţinut calificativele avansat şi experimentat. Competenţă medie în utilizarea computerului au obţinut restul de candidaţi dintre cei 1.478 înscrişi, cu excepţia a 53 care au obţinut calificativul începător. Cei mai mulţi candidaţi începători sunt la: Liceul Însurăţei - 11, Liceul cu Program Sportiv - 9, "Vâlsan" Făurei - 7, Liceul "Panait Istrati" - 5.
Rezultate excelente, calificativ experimentat în utilizarea calculatorului, s-au obţinut la colegiile "Murgoci" - 155, "Bălcescu" - 100, "Ana Aslan" - 75, Liceul de Artă - 73, Liceul "Iorga" - 51, Liceul "P. Cerna" - 45.
De asemenea, este important de precizat că niciunul dintre candidaţii prezentaţi nu a ieşit de la examen fără calificativ, adică toţi au măcar cunoştinţe minime de utilizare a computerului.
De astăzi, urmează să se desfăşoare probele de verificare a competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională. Sunt înscrişi 1.473, dintre care 1.236 vor da probele la limba engleză, 225 la limba franceză, opt la limba rusă şi patru la limba germană modernă.
După aceste probe orale, încep probele scrise de luni, 30 iunie, cu Limba şi literatura română. Pe 2 iulie se vor da probele scrise la disciplina obligatorie a profilului, adică Matematică pentru cei de la profil real şi Istorie pentru cei de la profilul uman. Pe 4 iulie se va da ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării. Pe 7 iulie se afişează rezultatele preliminare, iar pe 11 iulie rezultatele finale.