Mergi la conţinutul principal

Liceenii invata sa-si aleaga cariera

Directia Judeteana pentru Tineret Braila deruleaza in aceasta saptamina proiectul "Busola spre libertate". In cadrul acestuia, institutia braileana a organizat simpozioane unde liceenii au avut prilejul sa discute cu personalitati din domeniul juridic, bancar, universitar, militar, cu reprezentanti ai mass-media, artisti plastici si cu functionari publici.
Joi, 27 septembrie, in Aula Universitatii "Constantin Brancoveanu" a avut loc primul seminar la care au participat liceeni din clasele terminale de la Colegiul National "Nicolae Balcescu", Liceul economic "P.S. Aurelian", Liceul "Nicolae Iorga", etc. Atmosfera a fost una interactiva, elevii ascultind curiosi invitatii. Tinerii au pus intrebari pertinente, s-au dovedit a fi extrem de practici si informati. Pe linga intrebarile referitoare la cariera, cei prezenti in sala au solicitat informatii legate de salarizare. Liceenii au invatat ca trebuie sa faca diferenta dintre prioritati si urgente, ca trebuie sa fie informati, sa nu rateze oportunitatile, sa cunoasca doua limbi straine pentru ca acum Romania este un stat european si are activitati de parteneriat cu celelalte state. Ei au aflat ce presupune meseria de avocat, dar si cea de militar si s-au lamurit in legatura cu semnificatia misiunilor internationale. O parte dintre ei au fost interesati de o cariera in televiziune. Organizatorii au vorbit tinerilor despre importanta incheierii unui contract de munca atunci cind decid sa se angajeze. Liceenii urmeaza sa discute cu medici, farmacisti, politisti, actori si reprezentanti ai ONG - urilor locale. Conducerea DJT Braila care a initiat aceste actiuni educative a oferit elevilor dulciuri si bauturi racoritoare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu