Mergi la conţinutul principal

Liceenii invata ce inseamna Uniunea Europeana

Nu mai putin de 259 de tineri au participat in aceasta luna la intruniri care au avut ca scop cresterea gradului de informare in legatura cu Uniunea Europeana. La discutii au participat elevi de la Colegiul National "Nicolae Balcescu", Colegiul National "Gheorghe Munteanu Murgoci", Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", Liceul "Constantin Brancoveanu", Liceul de Arta "Hariclea Darclee", Liceul Teoretic "Panait Cerna", Liceul "P.S. Aurelian", Liceul Economic "Ion Ghica", Grupul Scolar "Edmond Nicolau", Grupul Scolar "Ana Aslan".
Proiectul "Tinerii in Uniunea Europeana" a fost initiat de Clubul Voltin din cadrul Asociatiei Nationale Mutuale Romania Franta (ANMRF) "Louis Pasteur" in colaborare cu cotidianul "Obiectiv Vocea Brailei" si cu Directia Judeteana pentru Tineret. In timpul discutiilor, elevii au fost foarte interesati sa afle istoricul UE, valorile care se respecta in cadrul acesteia. Ei au fost curiosi sa afle daca diplomele de studii din Romania vor fi recunoscute si in Europa, au vorbit despre faptul ca in invatamantul romanesc se pune accentul pe teorie si foarte putin pe practica si au fost curiosi sa afle daca efectuarea studiilor va mai fi gratuita sau centrul de greutate va fi invatamintul cu taxa, asa cum este traditia europeana.
Tinerii au mai vorbit si despre posibila intrare intr-un con de umbra a traditiilor romanesti odata cu intrarea in UE. "Concluzia clara a acestor intilniri a fost ca tinerii din Braila sint insuficient informati in legatura cu Uniunea Europeana sau nu au nici un fel de informatii. O alta situatie este aceea potrivit careia au informatii gresite", ne-a declarat Adriana Vadeanu, presedinta a ANMRF "Louis Pasteur" Braila.
In cadrul proiectului s-au distribuit materiale de informare (afise, pliante, buletine informative, carti, stegulete) si s-au acordat diplome de participare. Actiunile continua simbata si duminica cu seminarii organizate la sediul ANMRF "Louis Pasteur" din str. Imparatul Traian nr. 7.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro