Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liceenii din Murgoci au oferit alimente pensionarei de 93 de ani

Cazul pensionarei din strada Stefan cel Mare nr. 150, prezentat in ziarul nostru in aceasta luna, a atras atentia elevilor din Colegiul National Gheorghe Munteanu Murgoci care i-au oferit alimente in preajma sarbatorilor de iarna. Initiativa apartine Consiliului Consultativ al Elevilor. Liceenii i-au oferit, ieri, batrinei care nu se mai poate descurca mezeluri, iaurt, smintina, piine, cozonaci, rulada, biscuiti, napolitane, ciocolata, fursecuri, mere, pere, portocale dar si malai, ulei, zahar si faina.
Zamfira Dura are 93 de ani, este nevazatoare, sotul a murit in urma cu 13 ani, iar copii nu are. Singurele rude indepartate pe care le mai are sint in Suceava. Femeia intimpina mari greutati atunci cind trebuie sa-si cumpere alimente sau cind trebuie sa pregateasca mincare. Se deplaseaza cu greutate, vederea nu o ajuta prea mult si spune ca are nevoie de cineva. Vecinii o mai ajuta, din cind in cind, dar nu o pot sprijini mereu. "Sint bucuroasa si multumesc copiilor pentru mincare. Am frigider, dar nu l-am pus in priza pentru ca nu mi-am luat nimic. Nu are cine sa ma ajute", a spus femeia de 93 de ani.
Directia de Asistenta Sociala a efectuat o ancheta sociala la domiciliul batrinei si a constatat ca aceasta locuieste intr-o casa care e proprietate de stat, in 2 camere, se incalzeste cu lemne, are o pensie buna. Problema pensionarei este ca nu-si poate face cumparaturile si gateste cu greutate. Din punct de vedere al sanatatii are probleme cu vederea, sufera de reumatism si are tensiune mare. Rezultatele anchetei au fost transmise primarului Constantin Cibu care a decis ca femeia de 93 de ani sa beneficieze de serviciile sociale de la Fundatia Lumina. Ea va locui tot la adresa din str. Stefan cel Mare nr. 150, urmind a primi sprijin la domiciliu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii