Mergi la conţinutul principal

Liceenii brăileni față în față cu viitorul la ”Cartea vie a profesiei 2023”

• evenimentul se adresează elevilor din ultimii ani de liceu, care vor avea ocazia să intre în contact cu profesioniști din diverse domenii care îi pot îndruma în alegerea viitoarei profesii • ediția din acest an se desfășoară pe 22 noiembrie, la Casa Tineretului

 

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” organizează marți, 22 noiembrie, la Casa Tineretului, între orele 11.00-14.00, proiectul ”Cartea vie a profesiei”, ediția a V-a. Proiectul se adresează elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, oferindu-le acestora posibilitatea să intre în contact cu profesioniști din diverse domenii care îi pot îndruma în alegerea viitoarei profesii.

La această ediție a evenimentului vor fi prezenți 40 de specialiști care practică meserii precum: polițist, militar, medic, asistent, avocat, procuror, judecător, grafician, speaker motivațional, web designer, profesor, specialist IT, psiholog, farmacist, actor/regizor, pompier, jurnalist, specialist marketing digital, designer vestimentar și multe alte profesii. Până acum au confirmat participarea elevi din 12 licee brăilene, însoțiți de profesori și diriginți.

”Tinerii au posibilitatea de a afla răspunsuri sincere și directe la întrebări precum: Cât de bine plătită este această meserie? Cât de ușor sau greu se obține un post în domeniu, care sunt studiile necesare? Care sunt satisfacțiile sau dezamăgirile întâmpinate? Vă amintim că la ultima ediție a proiectului din 2022 au participat aproximativ 1.000 de persoane (elevi, profesori și lectori), evenimentul bucurându-se de mare succes de la an la an”, transmite Biblioteca Județeană printr-un comunicat de presă.

Organizatorii evenimentului ”Cartea vie a profesiei” sunt Roxana Neagu, Laura Caplea și Leonard Neculae.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro