Mergi la conţinutul principal
“START pentru antreprenoriat”

Liceenii brăileni învaţă cum să pornească propria afacere

• peste 100 de liceeni din municipiu şi judeţ au fost informaţi despre lansarea unei noi afaceri • în cadrul proiectului DJST Brăila, şase echipe de la tot atâtea licee tehnologice şi-au prezentat propriile proiecte şi au fost premiate de IŞJ, DJST, Universitea “C-tin Brâncoveanu” şi Facultatea de Inginerie

 

Tinerii brăileni învaţă cum să pună bazele unei afaceri. Sala de conferinţe a Colegiului Tehnic “Edmond Nicolau” din Brăila a găzduit, zilele acestea, faza finală a proiectului “START pentru antreprenoriat”, implementat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila (DJST), având ca scop declarat promovarea iniţiativei în domeniul antreprenoriatului, în rândul tinerilor brăileni.

Potrivit directorului DJST Brăila, Neculai Pascu, în ziua de 16 decembrie 2019, şase echipe formate din câte şase tineri - reprezentând tot atâtea unităţi de învăţământ - licee tehnologice din municipiul şi judeţul Brăila -, însoţiţi de îndrumătorii de proiect, au prezentat studii de fezabilitate pentru iniţierea unei afaceri. Au fost prezente echipe de la Colegiul Economic “Ion Ghica” Brăila, Colegiul Tehnic “Panait Istrati”, Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic “C.D. Nenitescu”, Colegiul Teoretic “G. Vâlsan” Făurei şi Liceul Tehnologic “Nicolae Titulescu” din Însurăţei.

“Atmosfera a fost una destinsă, cu zâmbete, implicare, preocupare, lucru în echipă - elemente caracteristice tinerilor brăileni. Evenimentul s-a încheiat cu premierea fiecărei echipe cu diplome, cupe, agende, stick-uri, ciocolate şi pixuri. Proiecte pe tema antreprenoriatului sunt implementate de către DJST Brăila de circa 9-10 ani. Astfel de acţiuni atrag tineri din zona colegiilor tehnice şi de la liceele teoretice, ca urmare a faptului că tinerii pun în aplicare/simulează noţiuni de antreprenoriat”, a precizat directorul DJST.

Proiectul “START pentru antreprenoriat” s-a desfăşurat pe parcursul a patru luni în anul 2019 şi s-a adresat unui număr de 100 de tineri de la licee tehnologice din Brăila şi din judeţ.

Într-o primă fază a proiectului, peste 100 de tineri au fost informaţi despre lansarea unei noi afaceri cu tot ceea ce presupune acest demers. În faza a doua a proiectului, au fost selecţionate mai multe echipe care au lucrat la realizarea unui studiu/lucrări de strategie, plan de afaceri sau analiză de fezabilitate pentru lansarea unei noi afaceri. Cele şase echipe au fost jurizate de reprezentanţii DJST Brăila, IŞJ, ai Universităţii “Constantin Brâncoveanu” şi ai Facultăţii de Inginerie din Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro