Liceenii învaţă Administrarea calculatoarelor şi a reţelelor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Liceenii învaţă Administrarea calculatoarelor şi a reţelelor

Disciplina se poate studia în clasele a IX-a, a X-a, a XI-a sau a XII-a, 1 oră/săptămână, pe durata unui an, în cadrul curriculumului la decizia şcolii, la toate specializările. Opţionalul oferă posibilitatea studiului avansat al elementelor de tehnologia informaţiei, cu accent pe componentele hardware, gestionarea şi utilizarea acestora. Pentru liceele care aleg acest opţional, conţinutul va fi disponibil online, în mai multe limbi, ceea ce oferă posibilitatea utilizării lui în învăţământul bilingv sau cel pentru minorităţile naţionale. Cursul este tradus în limbile maghiară, germană, franceză, italiană, rusă, poloneză, spaniolă, portugheză, turcă, arabă, greacă, hindi şi japoneză. La finalul cursului, elevii au posibilitatea să susţină un examen care, în condiţiile promovării, le oferă o certificare recunoscută internaţional în domeniul administrării şi utilizării calculatoarelor, funcţionării şi securităţii reţelelor de calculatoare.

Opţionalul este pus la dispoziţie Ministerului Educaţiei de Cisco prin memorandumul semnat între cele două instituţii. Programul Cisco Networking Academy a fost iniţiat ca urmare a semnării, în 2005, a unui Memorandum de colaborare între Ministerul Educaţiei şi Cisco. Documentul prevedea introducerea de cursuri oferite de Cisco în curriculumul obligatoriu din învăţământul profesional şi tehnic. În cadrul acestui parteneriat, Cisco a asigurat suporturile de curs în limba engleză, accesul la sistemul de evaluare şi testare online precum şi formarea instructorilor. La rândul său, Ministerul Educaţiei a introdus cursurile NetAcad în curriculumul obligatoriu, pentru un număr de opt calificări din învăţământul preuniversitar: electronist reţele de telecomunicaţii, tehnician operator tehnică de calcul, tehnician de telecomunicaţii, tehnician în automatizări, tehnician echipamente de calcul, tehnician infrastructură reţele telecomunicaţii, administrator reţele locale şi de comunicaţii, analist programator. Începând din anul şcolar 2007-2008, aproximativ 16.000 de elevi au urmat cursurile Cisco, recunoscute de angajatori de top din România şi din străinătate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro