Mergi la conţinutul principal

In licee nu vor mai putea preda decit profesori cu diploma de master

Incepind din anul scolar 2008 - 2009, in licee nu vor putea preda profesori care au doar diploma de licenta, obtinuta dupa trei ani de studii. Aceasta este o prevedere in proiectul de Statut al Personalului Didactic. Articolul 37 din proiect mentioneaza: "Pentru functia de profesor in invatamintul liceal si in invatamintul tertiar non-universitar - este necesara indeplinirea uneia din conditiile: absolvirea, cu diploma de master, a unei institutii de invatamint superior de profil, absolvirea cu diploma a cursurilor postuniversitare cu durata de cel putin un an si jumatate, aprobate in acest scop de Ministerul Educatiei si Cercetarii, studii de masterat sau aprofundate, studii academice postunivesitare, studii postuniversitare de specializare, in profilul postului". Acest proiect urmeaza sa fie prezentat Parlamentului spre dezbatere la 1 septembrie.
In opinia mai multor cadre didactice, aceasta reglementare vine in sprijinul cresterii calitatii in invatamintul liceal, dar este nerealista, in conditiile in care necesarul de cadre didactice titulare este procentual de aproape 80%. Pentru urmatorii doi sau trei ani se vor accepta si absolventii de invatamint superior cu diploma de licenta, apreciaza prof. Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", dar incet-incet atentia se va indrepta catre cei cu diploma de master.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu