Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Libertatea liderului gruparii "Catali", la mina Tribunalului

Soarta celor doi inculpati in dosarul "Catali" se afla acum in mina magistratilor de la Tribunal. Dupa ce instanta Judecatoriei Braila a respins propunerea de arestare preventiva a celor doi indivizi retinuti de Politie sub acuzatia de ultraj - Radu Bogateanu, 35 de ani, zis "Romica", liderul gruparii din Varsatura, si Adrian Balan, 30 de ani, "mina lui dreapta" -, Parchetul a contestat, ieri, masura, la instanta superioara. Procurorii considera ca li s-a facut o nedreptate si ca locul celor doi este in Arestul IPJ. "Am propus arestarea preventiva a inculpatilor Bogateanu si Balan, dar Judecatoria Braila a respins propunerea, pe motiv ca nu exista probe temeinice care sa ateste ca cei doi ar fi savirsit infractiunea de ultraj. Drept urmare, azi dimineata (ieri n. n.) am inaintat recurs motivat impotriva masurii, la Tribunalul Braila", ne-a declarat, in cursul zilei de ieri, prim - procurorul Parchetului de pe linga Judecatoria Braila, Georgica Ciuciumis. Seful Parchetului Local ne-a mai spus ca cei doi inculpati sint in continuare cercetati, insa in stare de libertate, pentru ultraj la politist. Pina ieri, fusesera audiati cel putin 10 martori, inclusiv cei propusi de Bogateanu si Balan, insa ancheta nu e nicidecum finalizata. Interesant este faptul ca procurorii nu sint de acord cu martorii audiati in cauza, respectiv Adrian Laurentiu Gavrila, Corneliu Moldoveanu si Valentin Prisaca, in legatura cu incidentul de miercuri seara, din cartierul Radu Negru - Mogador. "I-am audiat pe martorii respectivi inca din noaptea de miercuri spre joi, de la ora 12.00 noaptea si pina dimineata, insa atunci nu prezentau urme de violenta. Cei trei s-au prezentat la audieri cu avocati alesi, desi nu le-am solicitat acest lucru. Va pot spune ca, din cercetari, nu rezulta faptul ca ei ar fi fost agresati de politisti", ne-a declarat prim - procurorul Ciuciumis. Afirmatia magistratului este in totala contradictie cu afirmatiile celor trei tineri si ale avocatilor lor, care sustin ca Moldoveanu, Gavrila si Prisaca ar fi fost batuti mar la Politie.
Potrivit Parchetului, in seara zilei de 15 februarie 2006, in jurul orei 19.00 - 19.15, DPIR a fost sesizat in legatura cu prezenta unui grup de tineri in zona blocului N, din cartierul Radu Negru. La fata locului s-a prezentat o masina a Politiei cu patru agenti DPIR. Vazindu-i, tinerii - care nu-si justificau prezenta acolo - s-au imprastiat. Politistii au urmarit trei dintre suspecti, ajungindu-i din urma intr-o scara de bloc. In timp ce-i imobilizau pe cei trei tineri, ca sa-i legitimeze, si-au facut aparitia "Romica" Bogateanu si Adi Balan, impreuna cu alti indivizi. Cei doi "au inceput sa-i ameninte cu moartea pe politisti, sa-i injure si sa le adreseze cuvinte obscene". Anchetatorii spun ca Bogateanu avea la el o bita de baseball, cu care a incercat sa-l loveasca pe un cagulat. Acesta, insa, a parat lovitura. In continuare, acelasi inculpat a vrut sa-l loveasca pe omul legii cu pumnul, insa a nimerit in geamul masinii, spargindu-l. Conflictul a luat proportii, ambele tabere incaierindu-se si imbrincindu-se. Ca sa-i imprastie pe derbedei, politistii au fost nevoiti sa traga focuri de avertisment in aer si sa foloseasca sprayuri lacrimogene. In final, ei au reusit sa-i imobilizeze pe Bogateanu si pe Balan si sa-i duca la Politie. Varianta aceasta, impartasita si de politisti, este combatuta de cei doi inculpati si de martorii lor. Pina una-alta, ambele parti continua sa contraatace, "meciul" fiind arbitrat de magistratii judecatori. Miza e mare, pentru ca la mijloc se afla libertatea liderului gruparii "Catali", dar si credibilitatea Politiei brailene. Vom reveni.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii