Skip to main content

Libertatea cuvintului si a presei - intre teorie si practica

La Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" s-a desfasurat, ieri, o intilnire cu tema "Libertatea cuvintului si libertatea presei", la care au participat reprezentanti ai institutiei gazda si un grup de elevi de la Colegiul Economic "Ion Ghica", condusi de profesoara Tudorita Batca. Au vorbit despre conceptul de libertate a cuvintului si a presei Adelina Ioana, Cristian Robu Corcan si Dan Bistricean, reprezentanti ai institutiei gazda. Scriitorul Cristian Robu Corcan a moderat dezbaterea si a inceput prin a spune ca libertatea cuvintului si libertatea presei se raliaza ideii de libertate de a gindi si simti, iar in acest context a indemnat elevii sa-si spuna parerea despre cum vad ei in general libertatea presei si cum percep presa locala, daca o considera libera sau nu. La inceput, elevii au avut ceva retineri in a-si sustine raspicat parerile, insa, atunci cind discutia s-a animat, au dovedit ca stiu in ce lume traiesc si ca au o idee despre ce inseamna libertatea presei. Mai mult, una dintre eleve i-a intrebat pe reprezentantii bibliotecii si ai presei cum pot ei sa gaseasca raspunsuri pentru problemele pe care le au in jungla informationala care ii asalteaza in fiecare zi. Profesoara Tudorita Batca a intrat in polemici pe tema educatiei pe care ar trebui sau nu ar trebui sa o faca presa, dupa care s-a discutat despre conceptul de libertate in stare pura, care a fost abandonat in favoarea conceptului de libertate reala.
Cum discutiile s-au aprins foarte tare, iar intilnirea era programata sa dureze doar o ora, in final, Adelina Ioana a propus ca lunar sa se organizeze astfel de intilniri la biblioteca cu tema "Forumul libertatii", in care sa se poata discuta despre problemele tinerilor si despre libertatea lor.
Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Judeteana cu prilejul Zilei Internationale a Presei Libere.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu