* măsura revocării controlului judiciar faţă de inculpaţii A. T., A. V. şi G. A, judecaţi într-un dosar de proxenetism, s-a luat în şedinţa din 6 ianuarie a instanţei * în vara anului trecut, s-a dispus începerea judecății față de inculpații A.T., A.V., G. A. și S.C.G., acuzați că au trimis „la produs” mai multe fete, pe teritoriul altor state europene ( procurorii DIICOT au destructurat gruparea în 2020 şi au stabilit că membrii acesteia erau un bărbat şi două surori ale acestuia
Veşti bune pentru o familie de proxeneţi, la început de an: au scăpat de măsurile restrictive. La data de 6 ianuarie, magistraţii Tribunalului Brăila au dispus revocarea măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii A. T., A. V. şi G. A, după cum se arată pe site-ul instanţei. Soluţia dispusă devine executorie de la rămânerea definitivă la instanţa superioară, asta dacă în cauză se va formula contestaţie.
Dosarul în care patru inculpaţi, două femei și doi bărbați, sunt cercetaţi pentru infracţiuni de proxenetism se află în curs de judecată la Tribunalul Brăila. La începutul lunii iunie 2021 s-a dispus începerea judecății față de inculpații A.T., A.V., G. A. și S.C.G., acuzați că au trimis „la produs” mai multe fete, pe teritoriul altor state europene. Instanța a respins excepțiile invocate de cei patru brăileni trimiși în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru infracțiunile de constituire în grup infracțional și proxenetism în formă continuată. S-a dispus începerea judecății față de inculpații A.T., A.V., G. A. și S.C.G., acuzați că au trimis „la produs” mai multe fete, pe teritoriul altor state europene.
Potrivit anchetatorilor, inculpații lucrau cot la cot, liderul grupării dirijând afacerea împreună cu familia sa.
Potrivit procurorilor, în cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017, pe raza județului Brăila, s-a constituit un grup infracțional organizat, format din mai multe persoane, specializat în racolarea de tinere minore și majore, pe care le exploatau sexual pe teritoriile unor state europene. Liderul grupului se ocupa de identificarea unor persoane de sex masculin, aflate într-o situație materială modestă, dispuse să-l ajute la desfășurarea unor activități (conducători auto, mecanici etc.), contra unor sume modice de bani, persoane cărora le oferea posibilitatea de a-și stabili domiciliul cu forme legale într-unul dintre imobilele sale. Cele două surori ale liderului aveau rolul de a recruta concubinele acestor persoane, precum și alte persoane de sex feminin pe care le cunoșteau prin intermediul acestora, prezentându-le ca atractivă, din punct de vedere financiar, activitatea de prostituție practicată pe teritoriul Italiei.
Cei patru brăileni care au racolat tinere minore și majore, pe care le exploatau sexual în state europene au fost prinși de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Brăila. Procurorii au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpați, în pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism în formă continuată. La data de 31 august 2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Brăila împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Brăila au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza județului Brăila. Inculpații au fost reținuți, însă aceștia nu au fost arestați, ei fiind cercetați sub control judiciar.