Mergi la conţinutul principal

Liberalul Ion Susanu isi bate joc de propria campanie

Liberalul Ion Susanu isi incepe campania electorala in stilul smuls, cu o serie de fluturasi de-a dreptul aiuritori, in care sint trecute, la gramada, citate din ginditori mai mult sau mai putin celebri, frustrarile sale personale, istoricul PNL, precum si "mersul vietii" sale. In conditiile in care acesti fluturasi sint destinati presupusilor sai alegatori, adica unor cetateni din municipiu, dar si satenilor din jumatate de judet, Susanu foloseste termeni precum "logografi" si "expiator", cuplati cu informatii si constatari trecute alandala, plus citeva aprecieri personale, potrivit carora el ar fi construit Soseaua-dig Braila -Galati, el ar fi creat economie nationala si tot el ar fi facut primul pas pentru constituirea zonei metropolitane Braila-Galati (zona necreata inca, asadar cei din urma lui au facut pasul inapoi). Pe de alta parte, Susanu se prezinta drept cel care a suferit 4-5 ani de pe urma unor acuzatii si cercetari facute de "militia militarizata", dupa ce a fost cercetat si de o comisie alcatuita din oportunisti cumparati, el fiind salvat insa, intr-un tirziu, de magistrati de bine. Dar cele rele sa se spele, cele bune sa se adune...
Astfel, pe unul dintre fluturasi, candidatul Ion Susanu alatura istoricului glorios al PNL-ului de frustrarile sale personale, intr-o contrapunere de exceptie. Astfel, aflam ca printre "frustrarile socio-profesionale acuzatoare" se afla "suspendarea din functia de manager al celui mai mare concern agroindustrial integrat din Romania, Braigal - Insula Mare a Brailei, in activitatea de apogeu a acestuia si in timpul definitivarii privatizarii - societate mixta - cu un holding american, prin adaos de capital si nu prin jaf si lichidare, asa cum s-a intimplat".
Denuntul cu acuzatia de subminare a economiei nationale a fost facut de directorul SRI de atunci, Virgil Magureanu, mai spune Susanu. "Ca urmare a acesteia, o “comisie judeteana de combatere a coruptiei”, alcatuita din “oportunisti cumparati”, condusa de un “prefect obedient si semidoct” a determinat “militia militarizata” sa-mi fabrice citeva zeci de dosare, pentru care am suferit 4-5 ani de umilinta. Am fost salvat insa de magistratii procurori din Braila, Galati si Bucuresti, dar mai ales de magistratii judecatori din Braila, cei de la Curtea de Apel Galati si de la Inalta Curte Bucuresti, care m-au achitat cu hotariri revocabile in toate aceste dosare, constatindu-se in final ca subsemnatul a “creat economie nationala”. Tuturor le multumesc! Pe cei care m-au anchetat abuziv, din ordin, pe acei logografi care au scris despre mine, desi nu si-au exprimat nici un sentiment expiator inca, eu i-am iertat".
In traducere, pentru cei care se tem ca au fost injurati de mama, explicitam: * LOGOGRÁF - Denumire data primilor istorici greci care incercau sa reconstituie istoria triburilor si a oraselor grecesti pe baza legendelor si a cronicilor; scriitor de proza si de istorie la vechii greci; orator care scria pledoarii pentru particulari
* EXPIATÓR, -OÁRE - care poate sterge, ispasi o greseala.
Dupa ce si-a marturisit frustrarile, Susanu impartaseste alegatorilor si citeva dintre realizarile sale mai importante: "- Soseaua dig Braila- Galati, mult inainte de 1990; - constructia societatii “Braigal”, prima structura moderna integrata economic din Romania, primul pas pentru infiintarea Zonei metropolitane Braila-Galati; - cea mai frumoasa echipa de fotbal, finalista a Cupei Liga I Dacia -Unirea Braila, in culorile ei traditionale verde si galben".

"Unul dintre cele mai frumoase stadioane din tara, va ramine pe mai departe cel mai neingrijit stadion dintre cele mari ale tarii"

Din fluturasii editati si oferiti presei spre documentare, am mai aflat si despre modul in care intentioneaza Ion Susanu sa faca istorie pentru Braila, in cazul in care va ajunge parlamentar. Astfel, aflam ca, printre altele, "Impreuna cu organele alese ale puterii locale si cu reprezentantii institutiilor statului, vom actiona in principal: * voi studia, in colaborare, fireste (nu se stie cu cine, probabil cu oricine este dispus la colaborare - n.r.) infiintarea unui parc industrial, pastrind specificul avut de catre Combinatul Chimic Braila, pe amplasamentul acestuia cu port industrial la Dunare, la Chiscani; * unul dintre cele mai frumoase stadioane din tara, cu toate fardarile ce i se fac, va ramine pe mai departe cel mai neingrijit stadion dintre cele mari ale tarii; * Braila poate, antrenind si societatea civila, sa creeze un turism cu potential deosebit; * fiscal - trebuie refacuta cea mai perfida legislatie existenta - acum sint 92 taxe/cetatean". Asadar, omul se angajeaza sa studieze posibilitatea infiintarii unui parc industrial, ceea ce o poate face si ca simplu cetatean, fara sa mai incurce pe nimeni in Parlament, mai ales ca studiul poate dura ani de zile, fiind unul laborios, dar, mai ales, se angajeaza ca stadionul din Braila sa ramina cel mai neingrijit din tara. Inedita promisiune electorala, n-avem ce zice, cu asta ne-a atras atentia! Cit despre ce "trebuie facut" sau refacut, mai trebuie descoperit leacul pentru cancer si SIDA, mai trebuie gasita particula Dumnezeirii si mai trebuie gasita si posibilitatea de a oferi hrana pe saturate si daca se poate si gratis, tarilor din lumea a treia. In rest, despre ce poate Braila, cam stim, ne-ar fi interesat ce poate face Ion Susanu, din ce-i trebuie Brailei... Pentru alegatorii de la sate, Susanu are o alta oferta electorala, la fel de atractiva: "Impreuna cu organele alese ale puterii locale, cu reprezentantii institutiilor statului, voi actiona ca comuna dvs sa fie o comuna frumoasa, romaneasca (asta deja s-a realizat! - n. r.) si europeana (si asta, cel putin teoretic -n.r.); * agricultura de cimpie se poate realiza eficient numai cu un sistem de irigatii functional; * unele imputuri sint imoral de scumpe - productia romaneasca de ingrasaminte, atita cita mai este, se exporta in totalitate, in schimb, importam la pret dublu * sint necesare masuri eficiente de eliminare a importurilor de produse agro-alimentare; * multa sustinere in sectorul cresterii animalelor, in corelatie pozitiva cu productia vegetala potentiala; * Baragan, in limba rumana inseamna “ furtuna de zapada” - deci vinturile puternice de aici favorizeaza excelent functionarea instalatiilor eoliene pentru energia electrica".
In calitate de potentiali alegatori, n-am inteles daca toate cele de mai sus reprezinta simple constatari ale lui Susanu sau chestiuni pe care are de gind sa incerce sa le rezolve. Ce-am retinut, insa, este partea cu vinturile, care favorizeaza excelent niste chestii in colegiul lui, in corelatie pozitiva cu alte chestii...
Deloc lipsit de importanta este un ultim amanunt, trecut la loc de cinste pe fluturasii antielectorali ai lui Susanu: "Coordonator politic - Adrian Ritzinger, director de campanie - Victor Neagu". Sa traiasca si sa mai faca fluturasi care seamana cu caii verzi pe pereti, fiindca ne-am distrat de minune!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu