Mergi la conţinutul principal

Liberalul Bucălău cu ochii pe lucrările din Municipiul Brăila

• secretarul general al PNL Brăila a dorit să semnaleze, recent, câteva probleme cauzate de șantierele deschise la nivelul Municipiului Brăila • acesta a atras atenția asupra situațiilor dificile pe care le-ar putea întâmpina brăilenii din cartierul Islaz și din apropierea Podului Apollo, dacă va debuta sezonul rece, în condițiile în care o parte din Șoseaua Baldovinești încă nu s-a asfaltat • acesta a mai criticat și faptul că au fost folosiți deținuți la plantarea de trandafiri pe Bulevardul Independenței, în loc de lucrători ai „Seroplant”, dar și că nu există trotuare în cartierul Minerva în apropierea stației de autobuz de la Liceul Agricol

 

Consilierul județean PNL Alexandru Bucălău (secretarul general al liberalilor brăileni) a susținut, recent, o conferință de presă alături de șeful său de partid, deputatul Alexandru Popa, în care a dorit să semnaleze o serie de probleme privind șantierele deschise la nivelul Municipiului Brăila. Bucălău a criticat faptul că multe lucrări se află în întârziere și că în unele zone oamenii se vor confrunta cu reale probleme dacă va veni iarna iar condițiile meteorologice se vor înrăutăți, având în vedere că încă există porțiuni neasfaltate în unele zone. Bucălău a dat ca exemplu locuitorii din cartierul Islaz și cei din apropierea Podului Apollo, care în opinia sa vor fi afectați de faptul că o parte din Șoseaua Baldovinești încă se află la stadiu de pământ.

Ținând cont că suntem în pragul unei ierni, care nu știm cum va fi, dacă va avea precipitații sau nu, vreau să trag un semnal de alarmă cu privire la lucrările care se desfășoară în cadrul Municipiului Brăila. Respectiv, la Șoseaua Baldovinești, care am văzut că în proporție de 50% este deja asfaltată, dar cealaltă bucată către Podul de la Apollo este în continuare praf. Efectiv, la stadiu de pământ! Acolo oamenii care locuiesc în zonă, la Podul Apollo și în cartierul Islaz, vor avea de suferit foarte mult dacă vremea se va strica în scurt timp și dacă autoritățile nu se vor grăbi să întreprindă lucrările necesare, pentru a termina acea bucată de asfalt. Termenul este depășit, ținând cont că trebuia să fie gata până la 1 august 2023. Acolo sunt implicate și fonduri europene, sper și fac apel pe această cale ca autoritățile publice să ne pună la dispoziție dacă sunt sau nu penalități de la Comisia Europeană, a declarat Bucălău.

În aceeași ordine de idei, liberalul a criticat și faptul că la plantarea trandafirilor pe Bulevardul Independenței s-au folosit deținuți și nu lucrători ai serviciului Primăriei, ”Seroplant”. Acesta a solicitat informații publice din partea municipalității privind utilizarea respectivilor deținuți pentru un asemenea serviciu.

”Pe Bulevardul Independenței se lucrează. La fel, termenul este aproape de finalizare. Am văzut zilele trecute că la partea de plantare a trandafirilor lucrau niște deținuți. Probabil că ai Penitenciarului Brăila sau ai unui penitenciar din zonă. Vreau, de asemenea, să fac un apel public și să solicit Primăriei Brăila să ne pună la dispoziție contractul prin care acel penitenciar a câștigat lucrarea și nu societatea «Seroplant» a primăriei, care știm foarte bine are suficiente fonduri pentru a întreprinde asemenea lucrări”, a adăugat Bucălău.

 

PNL-istul a avertizat că în cartierul Minerva, lipsa trotuarelor ar putea duce la o tragedie

Tot în respectiva conferință de presă, Alexandru Bucălău a atras atenția că foarte mulți brăileni sunt nevoiți să meargă zilnic pe carosabil în zona cartierului Minerva, din pricină că nu există trotuare până la stația de autobuz de lângă Liceul Agricol. Acesta a precizat că oricând s-ar putea produce o nenorocire în zona respectivă, însă care ar putea fi evitată foarte simplu dacă ar exista bunăvoință din partea autorităților. De asemenea, Bucălău a mai solicitat introducerea mai multor trasee de autobuz în acel cartier.

”Oamenii sunt nevoiți să meargă până în stația de autobuz de la Liceul Agricol, pe jos, ținând cont că poate fi noapte, nu există iluminat în zonă și totodată nu este o trecere de pietoni adecvată pentru ca aceștia să poată ajunge la respectiva stație de autobuz. De asemenea, autobuzele care fac legătura cu acea zonă sunt insuficiente, ținând cont că este doar traseul 35. Oamenii au semnalat acest lucru în diferite medii, respectiv, pe rețelele de socializare, dar și la noi la partid au venit și s-au plâns. Fac apel Primăriei să ia măsuri, ținând cont că iarna este aproape. Aceste lucruri se pot rezolva dacă există bunăvoință din partea dumnealor”, a conchis Bucălău.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro