Mergi la conţinutul principal
Comunicat de presă

Liberalul Alexandru Bucălău îi ține partea lui Pătrășcan

• asta după ce caricaturistul a câștigat în primă instanță procesul cu CJ pe denumirea Muzeul Umorului

 

Într-un comunicat de presă, consilierul județean PNL, Alexandru Bucălău îl acuză pe preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), ”că risipeşte banii publici nu pentru un scop care serveşte comunităţii, ci pentru a se răzbuna pe caricaturistul Costel Pătraşcan, cel care a îndrăznit să dea în judecată Consiliul Judeţean şi Muzeul Brăilei pentru folosirea denumirii de "Casa Umorului Desenat" pentru noua secţie a Muzeului. Mai exact este vorba despre faptul că CJ şi Muzeul Brăilei au folosit denumirea de "Casa Umorului Desenat" pentru noua secţie a Muzeului Brăilei, în ciuda faptului că Pătrăşcan înregistrase deja la OSIM mărcile "Muzeul Umorului" şi "Casa Umorului" şi informase cele două instituţii cu privire la acest lucru”.

Bucălău continuă: ”Deşi CJ şi Muzeul Brăilei au pierdut în primă instanţă, Chiriac se ambiţionează să meargă mai departe cu acest proces, cheltuind cu tupeu şi fără nicio jenă banii publici doar pentru orgoliul nemăsurat pe care îl are. Nu suportă un eşec şi merge mai departe cu şarada aceasta costisitoare, sfidând până şi opinia publică, care şi-a arătat susţinerea pentru Costel Pătrăşcan, cunoscând de la început toată povestea. (...) Nu îi înţeleg ambiţia preşedintelui Chiriac, dar, dacă este atât de ambiţios, de ce nu continuă procesul pe banii lui, de ce foloseşte banii publici?

Curios, dar deloc întâmplător, Casa de Avocatură care reprezintă CJ Brăila în procesul cu Pătrăşcan este aceeaşi care oferă Consiliului Judeţean Brăila, pe bani mulţi, începând cu ianuarie 2024, servicii de consultanţă, asistenţă juridică şi reprezentare în alte situaţii. Achiziţia s-a făcut prin atribuire directă, iar serviciile sunt plătite de brăileni cu suma de 26.548,67 euro. Interesant, nu?

În cadrul ultimei şedinţe CJ am propus stoparea procesului pe care CJ şi Muzeul Brăilei îl au cu Costel Pătrăşcan, pentru că eu consider că aici sunt nişte bani aruncaţi în vânt. Consiliul Judeţean a pierdut în prima instanţă şi nu văd de ce ar continua acest proces, dat fiind că domnul Pătrăşcan şi-a înregistrat la OSIM dreptul de proprietate asupra denumirii”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro