Mergi la conţinutul principal

Liberalii solicită UE măsuri excepționale pentru sprijinirea transportatorilor

* asta a anunțat deputatul PNL Brăila Vasile Varga, prin intermediul unui comunicat de presă în care a făcut publice demersurile Ministerului Transporturilor pentru a-i ajuta pe cei care aduc alimente și medicamente în România * mai exact, o solicitare la nivelul Uniunii Europene privind prelungirea valabilității tuturor documentelor eliberate de Autoritatea Rutieră Română pentru operatorii de transport rutier și conducătorii auto ai acestora, documente care expiră în perioada stării de urgență

 

Deputatul PNL Brăila Vasile Varga a dorit să anunțe că se încearcă luarea unor măsuri excepționale în sprijinul transportatorilor, pentru ca alimentele și medicamentele să ajungă în România. Mai exact, acesta a emis un comunicat de presă pentru a preciza că România solicită țărilor membre ale Uniunii Europene să ia în calcul prelungirea valabilității tuturor documentelor eliberate de Autoritatea Rutieră Română pentru operatorii români de transport rutier și conducătorii auto angajați ai acestora, documente care expiră în perioada stării de urgență. Potrivit lui Varga, solicitarea a fost făcută de Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin intermediul reprezentanței României pe lângă Uniunea Europeană, pe fondul instituirii stării de urgență, din cauza epidemiei de coronavirus.

După cum se precizează în comunicatul de presă emis de PNL Brăila, țările membre sunt rugate să informeze autoritățile de control că următoarele documente se prelungesc pe teritoriul României, după expirarea perioadei de valabilitate:

Licențele comunitare și copiile conforme ale acestora; Certificatele de transport în cont propriu și copiile conforme ale acestora; Licențele pentru activități conexe transportului rutier - activități desfășurate de autogări și intermediere a operațiunilor de transport rutier; Autorizațiile de transportul alternativ / în regim de închiriere și copiile conforme ale acestora; Autorizațiile pentru transportul rutier național contra cost și copiile conforme ale acestora; Autorizațiile pentru școlile de conducători auto; Atestatele/Certificatele profesionale.

 

Varga consideră că este un demers vital pentru viitoarele aprovizionări

 

”Este un demers vital pentru asigurarea fluxului de aprovizionare permanentă cu medicamente, alimente, și alte produse de bază. Un blocaj în această activitate nu este de dorit acum, în plină stare de urgență. De aceea,  ministrul Lucian Bode a solicitat Comisiei Europene și stabilirea de urgență a unor coridoare de transport, pentru transporturile rutiere, feroviare și portuare, prin toate punctele de frontieră, inclusiv prin cele închise în această perioadă publicului”, a declarat Varga.

Totodată, în comunicatul emis de deputatul brăilean se mai arată că ministrul Lucian Bode a propus și exceptarea, pentru o perioadă de 30 de zile, a măsurilor privind perioadele de conducere și odihnă ale șoferilor, pentru transportul național și internațional de mărfuri. În același context, ministrul român a solicitat Comisiei Europene și identificarea posibilităților de finanțare pentru sprjinirea companiilor care activează în domeniul transporturilor.

”La nivelul Uniunii Europene, deciziile trebuie să fie unitare, pentru că doar așa putem asigura funcționarea economiilor europene, chiar și în situații dificile. Zona transporturilor este poate cea mai importantă componentă a economiei românești, fără de care toate industriile pot intra în colaps. De aceea, am discutat și cu reprezentanții industriei de transport din România și am stabilit o serie de decizii comune, inclusiv nevoia de accesare a unor scheme de ajutor de stat pentru toate modurile de transport, care să permită ca, la încheierea perioadei de criză, firmele românești de transport să-și revină rapid”, a declarat ministrul Lucian Bode, potrivit comunicatului de presă transmis de PNL Brăila.

Tot de acolo aflăm că acest nou set de măsuri apare pe fondul suspendării, în România, a tuturor curselor spre și dinspre Italia și Spania pentru 14 zile, sistarea transportului internațional de persoane pe relația cu Italia, carantinarea pentru 14 zile a navelor provenite din zonele roșii, dar și suspendarea anumitor trasee feroviare de călători până la 31 martie 2020.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro