Mergi la conţinutul principal

Liberalii se plâng că nu sunt lăsaţi să vorbească în şedinţele de CJ

• preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a comentat recent faptul că şeful Consiliului Judeţean întrerupe dezbaterile proiectelor de hotărâri în contextul în care se ajunge la critici • de cealaltă parte, Francisk Chiriac susţine că PNL-iştii obişnuiesc să vorbească pe lângă subiect de cele mai multe ori

 

Noul şef al PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, s-a arătat deranjat, recent, de modul în care preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, conduce şedinţele din plen. Acesta susţine că au fost episoade în care consilierii liberali nu au fost lăsaţi să îşi spună opinia la unele proiecte, în timp ce partenerii PSD-iştilor nu sunt întrerupţi niciodată.

„Situaţia în anumite episoade la Consiliul Judeţean e scăpată de sub control de către preşedinte. El este cel care conduce şedinţa, cel care dă cuvântul şi cel care ar trebui să limiteze discuţiile care nu sunt legate de proiectele respective, sau dacă n-au ajuns la «Diverse», chestiuni care ţin de interesul judeţului. Mai departe, sunt convins că niciun coleg nu ar mai denatura discuţia dacă ar fi existat o fermitate impusă legat de acest subiect din partea preşedintelui CJ. (...) Dumnealui nu ne lasă pe noi să vorbim când începem să îl criticăm şi îi lasă pe alţii să vorbească atunci când încep să ne înjure”, a declarat Dănăilă.

Mergând pe aceeaşi linie, noul lider al liberalilor a ţinut să dea asigurări că pe viitor consilierii partidului vor dezbate dinainte proiectele astfel încât, în plen, să voteze întotdeauna la unison.

 

Chiriac susţine că Dănăilă trebuie să le impună liberalilor să aibă intervenţii la obiect

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac nu a primit prea bine comentariile liderului liberalilor şi a afirmat că, de cele mai multe ori, când se întâmplă să întrerupă discuţiile se datorează faptului că intervenţiile nu mai sunt deloc la obiect.

„Domnul preşedinte de la PNL, Dănăilă, aş dori să le explice şi colegilor săi să aibă discuţii sau eventual anumite remarci pe proiectele de hotărâri, efectiv, la obiect. Nu de puţine ori discuţiile sau comentariile lor au fost în afara hotătârilor de Consiliu Judeţean. Deci dacă hotărârea era despre mere, ei automat vorbeau despre pere. Dacă vorbim de dragul de a vorbi, facem o şedinţă din asta informală, unde toţi ne dăm cu părerea. Pot aduce amendamente şi în cadrul şedinţelor de CJ, s-a şi întâmplat. (...) Sunt colegi care fac afirmaţii şi corecturi pertinente pe proiectele de hotărâri, dar sunt unele care nu au niciun fel de legătură cu subiectul. Tocmai de asta sunt ferm şi supun la vot proiectele”, a replicat Chiriac.

Reamintim că, Alexandru Dănăilă preşedintele PNL Brăila a afirmat că liberalii îşi vor schimba strategia şi că vor fi cu ochii pe toate proiectele propuse de PSD-işti astfel încât să semnaleze toate neregulile întâlnite.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro