Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liberalii se dizolva in penibil

Dupa ce ani de zile, liberalul Dan Sabau nu s-a inteles cu o parte dintre colegii sai din organizatie, mai nou, se pare ca acesta nu mai intelege nici ceea ce-i spun cei de la centru. Ori este o mare neintelegere intre liberali, de zici ca a dat strechea-n ei, ori noi nu mai intelegem nimic din ceea ce se intimpla in PNL. Altfel cum putem sa comentam declaratiile din ultimele zile ale unor liberali, care se bat cap i n cap? Declaratiile, nu liberalii. Senatorul Dan Sabau si deputatul Gabriel Sandu spun ca organizatia PNL Braila a fost dizolvata, si ca fiecare membru va trebui sa se inscrie din nou. Cu exceptia parlamentarilor, si, eventual a unor alesi locali, care, chipurile, ramin membri PNL Braila, desi PNL Braila nu mai exista. Cum poti sa fii membru al unei organizatii inexistente, Dumnezeu stie! Si, probabil, si Dan Sabau, care ani de zile a fost presedinte interimar inexistent, al unei organizatii existente.
Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, zice ca, de fapt, nu se dizolva organizatia, ci doar conducerea acesteia, iar membrii de partid ramin bine-mersi, cu calitatea pe care o au. Noi ne-am obisnuit, pina acum, cu erorile de perceptie ale senatorului - medic chirurg de Braila, Sibiu si Bucuresti - coordonator de lucrari de doctorat - presedinte de filiala de partid Dan Sabau, in ce priveste situatia reala din organizatia sa politica, dar de aici, si pina la a intelege ca ti s-a dizolvat intreaga organizatie, cind, de fapt, a fost demisa, ca s-o spunem pe-aia dreapta, doar conducerea, este distanta mare! Noi intelegem ca Sabau mai degraba ar fi vrut sa fie distrusa intreaga organizatie, decit sa fie inlaturata domnia sa etern-interimara, dar nici chiar asa! Culmea este ca, dupa ce a anuntat dizolvarea filialei PNL Braila, Sabau nu a uitat sa arate cu degetul si vinovatul principal: primarul Constantin Cibu, care, in mai multe rinduri, a facut ciocul mare si a dat pe gusa niste lucruri care nu trebuia spuse decit, cel mult, in gind, cind era singur in biroul sau. Nu de alta, dar este un adevarat sacrilegiu sa-l critici pe Sabau, cind esti coleg de partid cu el... Nu mai vorbim si de vinovatia unor consilieri liberali care voteaza haotic, unul in hais si altul in cea, in loc sa asculte indicatiile PNL si ale Aliantei. Si cind te gindesti ca, in urma cu ceva timp, la reprosurile ziaristilor ca nu tine consilierii in mina, ca presedinte, si ca acestia voteaza dupa cum ii duce capul, presedintele liberal Dan Sabau ne informa ca ei voteaza dupa cum le dicteaza constiinta, si ca acesta este unul dintre principiile de baza ale liberalismului! Acum, insa, aflam ca, in intelegerea liderului local, votul disociat al unor consilieri ar fi unul dintre motivele de dizolvare a filialei PNL Braila... Asta, si faptul ca unii dintre liberali se vind PSD-ului. N-am inteles daca aceasta constatare era o autocritica, si nici n-am insistat asupra aspectului.
Motreanu sustine insa ca motivul dizolvarii conducerii PNL a fost altul: faptul ca nu s-au tinut la timp alegerile. Si cine este de vina ca nu s-au tinut alegerile? Dupa mintea noastra, conducerea interimara, dintre care una a fost tinuta de Sabau la degetul sau mic, iar ultima, a fost aceea din care faceau parte ditamai gasca de liberali fruntasi in ramura, incepind de la Teodor Melescanu continuind cu Gabriel Sandu si terminind cu Dan Sabau. Acelasi Dan Sabau care a pus bete in roate tuturor incercarilor de organizare sau de recunoastere a alegerilor in filiala. Si acelasi Gabriel Sandu i-a tinut trena, satisfacut, din motive care ne scapa, de domnia chirurgului care era dispus sa taie in carne vie si sa extirpe 90% din filiala, numai sa nu se faca alegeri. Acum, insa, dupa dizolvarea conducerii, nu va avea incotro, si va trebui sa se supuna votului colegilor de partid, pe care a facut toate eforturile sa-l evite.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii