Mergi la conţinutul principal

Liberalii Adrian Tabarac şi Constantin Sârbu, oficial, consilieri municipali

• membrii CLM Brăila au validat, miercuri, mandatele de consilieri municipali ale liberalilor Adrian Tabarac şi Constantin Sârbu • deşi au fost anunţaţi ca propuneri din partea PNL încă de la începutul lunii octombrie, imediat după demisiile lui Cătălin Hagiu şi Costel Bălan, cei doi au depus abia ieri jurământul • tot cu această ocazie, PNL-iştii le-au preluat fotoliile foştilor consilieri în Comisiile de specialitate din CLM şi în Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ

 

Consiliul Local Municipal a revenit, miercuri, la formula completă de 27 de membri. Mai exact, în şedinţa ordinară din această lună au fost validate mandatele de consilier ale PNL-iştilor Adrian Tabarac şi Constantin Sârbu, ca urmare a demisiei în luna octombrie a colegilor lor, Cătălin Hagiu şi Costel Bălan. Chiar dacă anunţul că aceştia se “încălzesc” să intre în CLM, a fost făcut de conducerea PNL Brăila la începutul lunii octombrie, mandatele de consilieri, le-au fost validate abia ieri.

“Verificând documentele de la alegerile locale din data de 5 iunie 2016, s-au constatat următoarele: conform buletinelor de vot pe lista candidaţilor PNL următorii membrii supleanţi sunt doamna Cătălina Ciocan şi Marian Şonea. (...) Având în vedere demisia doamnei Ciocan şi decizia prin care domnul Marian Şonea îşi pierde calitatea de membru al acestui partid, precum şi decizia din 16.11.2017 a Biroului Politic PNL prin care domnul Nicuşor Necula îşi pierde de asemenea, calitatea de membru al partidului (...) Comisia constată că au fost respectate dispoziţiile legale în domeniu şi că nu sunt cazuri de incompatibilitate, fapt pentru care au hotărât să propună validarea mandatelor de consilier local, ale domnilor Constantin Sârbu şi Adrian Tabarac”, a declarat viceprimarul Doiniţa Ciocan, preşedintele Comisiei de validare.

Mandatele celor doi au fost validate de membrii CLM Brăila, în unanimitate. După aceea a urmat depunerea jurământului.

 

Cei doi au primit şi fotoliile din Comisii şi CA-uri ale lui Hagiu şi Bălan

După ce şi-au luat în primire fotoliile de consilieri municipali, cei doi liberali au luat parte la lucrările şedinţei ordinare. Următoarele două proiecte au vizat de asemenea activitatea acestora la nivelul Consiliului. Mai exact, Sârbu a fost votat ca înlocuitor al lui Hagiu în Comisia 2, de administrare a domeniului public şi privat, de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură. Din aceasta mai fac parte în prezent PSD-iştii Sorin Boşneag (preşedinte), Răzvan Popescu, Petru Gojan, PND-istul Adrian Traian, Daniela Rădulescu de la ALDE şi liberalul Petrică Popa.

La rândul său, Tabarac l-a înlocuit pe Bălan în Comisia 5, pentru administraţie publică locală, juridică, relaţii publice, apărarea ordinii publice, integrare şi relaţii internaţionale. Din aceasta mai fac parte PSD-iştii

George Caranica (preşedinte), viceprimarul Alexandru Jantea, Dan Păun de la ALDE şi PNL-ista Claudia Bucur.

Tot cu această ocazie, cei doi consilieri au preluat şi fotoliile foştilor colegi în Consiliile de Administraţie şi în componenţa Comisiilor de evaluare ale unor şcoli şi grădiniţe din Brăila.

 

Ironii la adresa lui Sârbu din partea primarului Marian Dragomir

Unul dintre subiectele “fierbinţi” ale şedinţei ordinare au vizat micşorarea taxei de salubritate şi eliminarea taxei pentru apa de ploaie, teme la care atât Sârbu cât şi Tabarac au luat cuvântul. Ei bine, prima intervenţie a lui Sârbu, pe tema taxei prea mari la gunoi, nu a rămas netaxată de către primarul Marian Dragomir, care s-a amuzat pe faptul că proaspătul consilier nu s-a exprimat foarte coerent.

“Suntem pionieri în Consiliul Local”, a afirmat, uşor ironic primarul, în contextul în care ceilalţi consilieri se amuzau copios de replicile noului lor coleg.

Mai multe informaţii despre activitatea lui Tabarac şi a lui Sârbu puteţi găsi în materialul “Consilieri noi în CLM, după demisiile lui Cătălin Hagiu şi Costel Bălan”, publicat de cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” în data de 18 octombrie 2017.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro